Is er een verkleinwoord voor puppy?

Bestaat zoiets als puppietje/puppytje?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja hoor, dat wordt dan een puppy'tje. Je hebt toch ook een baby'tje? Een baby is ook altijd klein en toch wordt er van een baby'tje gesproken en zeker als het pas geboren is. Zeker kleine hondensoorten krijgen kleine puppy's, vergeleken met grote hondensoorten. Neem bijv. een chihuaha-puppy....dat is echt een heel klein puppy'tje en dat noem je automatisch zo. Een herdershond-puppy is al snel een echte pup, die wordt al snel groter van formaat. Eindigt een woord op een y dan gebruik je een apostrof bij een verkleinwoord; baby'tje, lolly'tje, puppy'tje enz. http://www.beterspellen.nl/website/index.php?pag=23 Toegevoegd na 9 minuten: In het Engels bestaat er geen verkleinwoord voor een woord dat eindigt op de -y- . Daar spreekt men dan over 'a little puppy' of 'a little baby'.

In het Engels bestaat het niet, waar daar is een puppy al een klein hondje. Maar in het Nederlands, met al zijn verkleinwoorden, is het wél mogelijk. Een puppytje.

Nee, puppy is al het verkleinwoord van pup. Toegevoegd na 2 minuten: PUP of Pup kan verwijzen naar: Puppy (hond) - een jonge hond Foutje: http://nl.wiktionary.org/wiki/puppy verkleinwoord kan wel: puppytje en puppytjes Toegevoegd na 2 minuten: PUP of Pup kan verwijzen naar: Puppy (hond) - een jonge hond Foutje: http://nl.wiktionary.org/wiki/puppy verkleinwoord kan wel: puppytje en puppytjes

Nou je zou kunnen denken aan baby hondje, kleuter hondje, jong hondje. Puppy (dat is al min of meer een verkleining van pup) is een woord uit de Engelse taal puppy-tje is (net als baby-tje...!) de (zoveelste) Nederlandse aanpassing/verbastering van een woord uit een andere taal. Mag wel maar, wat is er mis met (ECHT) Nederlands?

In het Nederlands is het gewoon een puppietje

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100