Goeie dag?

Is het hele goede morgen,
Is het heel goede morgen
Is het hele goedemorgen of
Is het heel goedemorgen
wie helpt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is een heel goede morgen. Vergelijk met verschrikkelijk oude man versus verschrikkelijke oude man. Als verschrikkelijk op man slaat dan zegt het iets over een zelfstandig naamwoord, is het een bijvoeglijk naamwoord en krijgt het een e op het eind. Als verschrikkelijk op oud slaat dan zegt het iets over een bijvoeglijk naamwoord, is het een bijwoord en krijgt het geen e op het eind. Omdat heel in jouw voorbeeld hoogstwaarschijnlijk op goed slaat en goed op morgen is het heel goede morgen en niet hele goede morgen. Dit is overigens een fout die ontzettend vaak gemaakt wordt, zelfs door journalisten van kranten.

Het is een heel goedemorgen, tenzij je wilt benadrukken dat het geen halve goedemorgen is, dan is het een hele goedemorgen.

Het is 'Goede morgen' dat is al de wens voor de rest van de morgen, voor het voorbije deel van de morgen valt er niets te wensen. Mensen overdrijven tegenwoordig teveel wat ze toewensen; hoe meer ze toewensen hoe minder ze er van menen.

Hier is avond.

het is Goeie morgen allemaal en alle andere varianten zijn ook goed heel goed en uitermate goed als ze maar eerlijk en met de glimlach uitgesproken worden

Een hele goedemorgen.

Naar mijn bescheiden mening; als je iemand een goede morgen wenst, wens je dat alleen voor de ochtend. Als ik iemand tegenkom in de ochtend zeg ik altijd; "goeie dag", dan wens ik het voor de héle dag :)

Als de bedoeling is iemand een bijzonder goede morgen te wensen, dan zeg je: "ik wens je een heel goede morgen", in andere gevallen laat je het heel/hele beter weg.

Ik ben al blij als iemand gewoon goede morgen zegt. Er zijn wat mensen die bij ons de zaak binnen lopen en waar je netjes goede morgen tegen zegt,die je net aankijken of ze het in keulen horen donderen. Goede morgen is gewoon goed,een heel goede morgen vind ik wat overdreven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100