Wanneer gebruik je in een zin Persoonlijk en wanneer Persoonlijke ?

In dit geval gaat het om de zin 'Uw persoonlijk aanbod' of 'Uw persoonlijke aanbod'. Ik kan geen beredenering vinden waarom voor het ene of het andere gekozen moet worden. Enkelvoud en meervoud van het onderwerp gaan niet altijd op, net zo min als of het aanbod voor of van iemand komt. Wie weet raad?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De juiste spelling is inclusief -e omdat het bijvoeglijk naamwoord voorafgegaan wordt door "uw" en gevolgd wordt door een "het-woord". Zie bron voor nadere toelichting.

Bronnen:
http://www.onzetaal.nl/taaladvies/advies/b...

Het is uw persoonlijk aanbod. uw persoonlijke gave persoonlijk offer persoonlijke offerte persoonlijk bericht woorden waar je de voor zet hebbene een -e uitgang woorden met het hebben die niet. (maar er zullen vast wel uitzonderingen zijn, anders is het geen nederlands ;))

Het moet zijn 'uw persoonlijke aanbod', zoals het ook 'mijn grote konijn' zou zijn. Bijvoeglijk naamwoorden krijgen standaard een -e, behalve bij een combinatie van het onbepaald lidwoord en een het-woord. Persoonlijk voornaamwoorden vallen dan zeg maar in dezelfde categorie als bepaald lidwoorden. In de ANS kun je nog een heel rijtje uitzonderingen op de regel vinden, onder meer voor grammaticale termen ('het bijvoeglijk naamwoord') en het type omschrijvingen als 'hij is een groot man', wat niet slaat op zijn lengte maar eerder op zijn grootSheid oid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100