In het engels zeg je dan 'Toomaatoo' [uitspraak] of 'Toomeetoo' [uitspraak]?

Wat is de correcte uitspraak?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De engelse versie is tomaato en de amerikaanse versie is tomeeto. Luister naar de bovenste twee in de bron. Toegevoegd na 1 minuut: Eigenlijk is het in het amerikaans-engels ook nog: tomeedo met een soort zachte t, luister dus in de bron.

Bronnen:
http://nl.forvo.com/word/tomato/

toowmahtoohw http://translate.google.nl/#nl/en/tomaat en dan op het luidsprekertje drukken. Uiteraard ligt het eraan welke ENGELS je bedoelt, want in de US zeggen ze het anders dan in Australie, of in de UK (en andere engelssprekende landen)

Dat is de grap, die "juiste uitspraak" is er niet. Overigens is het bij veel uitspraken van belang welk Engels je bedoelt. Amerikanen, Australiers en britten, ze spreken het allemaal anders uit. Er is een gezegde in het Engels:"patatoes, patetoes" waarmee bedoelt wordt; klinkt anders maar het betreft hetzelfde.

Laten we het hierop houden: http://www.youtube.com/watch?v=zZ3fjQa5Hls De uitdrukking die Alex noemt kende ik geloof ik ook alleen met 'You say tom[a]to, I say tom[e]to', idd om aan te geven dat het niet uitmaakt en op hetzelfde neerkomt. Over Brits/Australisch/Canadees begonnen ze dan nooit...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100