Wanneer zeg je tegen iemand "hoi" of "hallo"?

Ik ben van de buitenlandse afkomst en ik weet het verschil niet...
Soms hoor ik mensen zeggen als ze afscheid willen nemen "hoi" of "hoie" als doei??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het hangt ervan af wat jouw relatie is met die persoon. Tegen een onbekende zeg je dat niet, dan ben je gewoon beleefd met 'goeiedag, goedemorgen/middag/avond'. En bij het weggaan zeg je: tot ziens, tot de volgende keer, fijne dag verder, of iets dergelijks. Maar een goede kennis of vriend kan je heel goed zo begroeten. Hoi en hallo zijn wat dat betreft gelijkwaardige termen. En bij het afscheid: hoi hè, of houdoe.

hoie als afscheid wordt ook vooral in Limburg en brabant gebruikt, geloof ik...

hoy of halo is gewoon dezelfde betekenis , het ''hoy '' is ontstaan in de jaren 60 de tijd van hippies en provo's , dus een populaire goed voor jongeren het halo is in de 2e wereldoorlog populair geworden het was de afkorting van ''hang alle landverraders op '' in brabant zegt men over het algemeen ''houdoe''als groet ook hoor je wel eens ''doei'' als groet maar over het algemeen is het allemaal hetzelfde als groet en niemand zal iets zeggen als je iets verkeerd zegt dus bij deze doeiiiiiiii

hallo = tussenwerpsel Uitspraak: [ˈhɑlo] Voorbeelden: `Hallo, hoe is het ermee?`, \'Hallo, leuk je te zien. `Hallo, hoort u mij?` Hallo is een groet, GEEN afscheidsgroet! Hoi is populairder onder jongeren. Nog vlotter dan "hallo". "Hoi" kan onder jongeren WEL als afscheidsgroet. "Doei" is hetzelfde als "hoi". Meisjes zeggen ook wel "doeg". Hoihe, hoiju en houdoe, kan allemaal als het gebruikt wordt in de kringen waar jij bent, maar het is dialect.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100