in wat voor zinnen zet je woord en in wat voor zinnen zet je wordt

Toegevoegd na 4 minuten:
graag uitleg erbij

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Woord is een zelfstandignaam woord, hier kan je een lidwoord voorzetten (de, het of een) " het woord is moeilijk om te schrijven" Wordt is een werkwoord. " Hij wordt snel weer beter"

Ik wordt van dit woord helemaal niet goed.......! Toegevoegd na 1 minuut: Ik=jij........

Het grootste verschil is dat Woord een zelfstandig naamwoord is en Word een werkwoord. Woord is een onderdeel van een zin, iets dat gevormd is door meerdere letters. Een boek bestaat uit bladzijden vol met woorden. Word wordt gebruikt om "activiteiten" aan te duiden. Ik denk dus weldegelijk dat je twee dingen door elkaar haalt, die twee hebben namelijk helemaal niets met elkaar te maken. Toegevoegd na 1 minuut: Even een handige link voor jou: http://gratiscursus.net/index.php?option=com_content&task=view&id=234&Itemid=95

Word is een werkwoord Woord is een zelfstandig naamwoord. 'Het woord dat tijdens de conferentie gezegd werd, wordt opgeslagen in de archieven. je ziet dat 'woord' niet aangeeft wat er in de zin gebeurt. Wel geeft het aan wáár iets mee gebeurt. wellicht dat jij een probleem hebt met de klank van het woord? dat je het verschil niet kunt horen? opzich is dat dan geen probleem bij het praten, en bij het schrijven kan je altijd hier aan denken: 'woord' is nooit de persoonsvorm van een zin. ik woord of jij woordt is dus nooit aan de orde. HET is altijd wordt. IK word altijd hoi

in is een woord zoals alle woorden in deze zin ,hij wordt ziek ,hij wordt geslagen ,hij wordt vrolijk ,hij wordt beantwoord in GV.

Woord is een onderdeel van een zin. Als je zegt: Ik houd van je zijn dat 4 woorden. Wordt is een vorm van het werkwoord worden. Het is : ik word,jij wordt ,hij,zij of het wordt,wij worden enz.Ik hoop dat het nu wat duidelijker is.

Ik vind de hele DT-kwestie (waar zo'n 16 miljoen Nederlanders fouten mee maken) eigenlijk niet zo moeilijk. Het moeilijke is dat je het verschil niet hoort. Verander het in een ander woord, bijvoorbeeld lopen, en dan worDT alles duidelijk! Ik loop (word) Hij/zij/het/jij loopT (worDT) meervoud lopen/worden Dus ik word en als je over één ander praat wordt. Ik hoop dat het zo duidelijk is! =) If so dan zal ik eens beginnen het tegen iedereen die ik ken uit te leggen! ;)

Vreemd dat deze vraag mag bestaan van de modrerators: het slaat als een wordt op een wortel.

Woord heeft een langere oo-klank dan word of wordt. Zodra er een persoonsvorm bij komt gaat het dus om word of wordt. Ik word gek van jou. Jij wordt gek van mij. Wat is het juiste woord? Let maar op als je het uitspreekt, je zegt niet: Wat is het juiste word? Dat klinkt veel korter. Verder moet je dus nog letten bij de vervoegingen van het werkwoord worden op de -d of -dt. Hier hebben andere antwoordgevers al in geholpen. Maar mocht je dat nog moeilijk vinden kun je altijd het werkwoord vervangen door bijv. het woord lopen. Als je daar een -t achter hoort, moet je dus ook een -t achter word zetten. Voorbeeld: Hij loopT gek is dus: Hij wordT gek.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100