Waar komt het woord 'sigarenboer' vandaan?

Dat je melk haalt bij een melkboer en groenten bij groenteboer snap ik wel. Maar hoe komt het dat in de tabakswinkel ook een boer staat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De Dikke van Dale zegt hierover: -boer staat achter een zelfstandig naamwoord die een waar aanduiden Het is een samengesteld zelfstandig naamwoord waarvan het tweede lid (boer dus) handelaar betekent die met het eerste lid zijn geld verdient. Een sigarenboer is dus een handelaar die met sigaren zijn geld verdient.

Bronnen:
Van Dale - Groot woordenboek van de...

Een sigaar komt uiteindelijk toch ook van een boer vandaan...

Een boer in de zin dat het een handelaar is die zijn geld verdient met het eerder genoemde. Zie ondermeer ook voddenboer, platenboer, palingboer, koffieboer, seksboer en ....tamboer.

zo worden heel veel dingen in de volks mond .........boer genoemd niet alleen melkboer en groeteboer.Zo had je ook patatboer,ijsboer,kippeboer,kaasboer,en dus ook sigarenboer. Dus product verkloop +boer er achter en waarom?omdat alle gebruikte spullen,zoals patat(aardappelen)ijs(melk)kip(kip)kaas(melk) bij de boer vandaan komt.Sigaretten daar in tegen komt ook van landbouw af dus ook vandaar de naam boer erachter. Waarom dat precies is weet ik niet maar ligt lekker in de volksmond ofzo?echter noem ik het nog zo als ik patat ga halen zeg ik nog steeds heeft iemand zin in eten van de patatboer?

Denk dat dit gewoon het makkelijkst was om die zo (ook) te noemen. Je kan die beste man toch ook geen : "rookwaren-lottoformulieren-zippoleverancier-kauwgumverkoper-dorpsroddelaar" noemen. (dat laatste was in mijn geval) Met 'sigarenboer' weet iedereen precies wat je bedoelt en wat je er kunt kopen.

Het is een gok ,maar ik neem aan dat er vroeger tabaksboeren waren die per boot de sigaren en sigaretten kwamen langs brengen. Neem de grachten waar ze met hun handel per boot gingen lossen .

Hallo, een boer is ook een handelaar. deze verkoopt spullen die door landbouw afkomstig zijn. dat was vroeger al zo

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100