Is er één de benaming voor lengte en gewicht?

Stel dat ik de lengte en gewicht van 1 persoon in 1 kolom wil zetten en je moet er een titel aan geven (liefst 1 woord) wat kan dit dan zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Maten. Of l/g Of bmi (als je de bmi uitrekent op basis van lengte en gewicht.

Ik denk niet dat er een officieel woord voor bestaat, maar woorden die in ieder geval op de 2 manieren (lengte en gewicht) kunnen worden uitgelegd zou je hiervoor kunnen gebruiken. Omvang of formaat zijn woorden die je op beide manieren kunt gebruiken.

Bronnen:
http://www.woorden.org/woord/omvang

kan van alles zijn - (persoonlijke) gegevens - metingen - bevindingen maar volgens mij is hier niet een specifiek woord voor.

biometrische gegevens, of biometrische maten?

Kledingmaat. Immers bij elke lengte hoort een standaard gewicht. Ben je wat dikker dan krijg je een zgn. buikmaat (dat is de helft van de gewone maat, i.c. 52 met buikmaat 26)en op vergelijkbare wijze voor zogenaamde lengte maten, dan ben je te lang voor je gewicht.

LichaamsEigenschappen

Ik denk dat er geen één woord is die beide begrippen omvat, maar het beste is wellicht "lichaamsbouw", in het Engels aangeduid als "somatotype". Het is niet exact iets wat alleen lengte en gewicht omvat, maar zowel lengte als gewicht zijn hele belangrijke factoren die je lichaamsbouw bepalen. Misschien is het een optie om je kolom aan te duiden als: "Lichaamsbouw (L/G)" ... waarbij L=lengte en G-gewicht Succes!

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Somatotype

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100