Weet iemand nog een mooie spreuk over domheid?

Ik zit die boeken te lezen van Matthijs van Boxsel (een expert op het duistere gebied dat domheid heet). Weet jij nog een goeie spreuk over het onderwerp?

Weet jij het antwoord?

/2500

God is met de dommen......

Domme vragen bestaan niet. Weten waar je dom in bent, is al de helft van slim zijn! Geluk is met de dommen, dan ben ik dus niet dom genoeg. Domheid en trots groeien op hetzelfde hout. "Domheid mag niet begrijpen, maar voelt heel goed, wat haar een verderf zoude zijn, en ook de geleerde domheid loont liever honderd zotten dan een enkelen wijze. Want zij is wijs in hare dwaasheid." Een schat aan inzicht is de kroon voor wijzen, domheid is de krans voor dwazen. Twee dingen zijn oneindig, het universum, en menselijke domheid. Een spreuk in de mond van de dwazen* is als de benen van een lamme, die slap hangen. Onwetendheid is te verhelpen, domheid niet. Waar domheid welig groeit, geldt wijsheid voor onkruid! Veel woorden en weinig daden, dat is de domheid van de mensen. Als Verstand, Domheid en Blindheid uit elkaar kon houden, zou dat heel wat Kortzichtige zienswijzen schelen.

Verstand komt met de jaren, domheid met de blonde haren...

Wie het laatst lacht...is traag van begrip

Domheid en trots groeien op hetzelfde hout.

Ha, die MarieAnne; Geen spreuk, maar een gedenkwaardige uitspraak; "Hai ies een beetsje domm"....

identificeer je niet met domheid, maar zie het als een wijze hand, waar je vanzelf leert van eigen fouten, groeit ook uit domheid het meest verstand.

zo dom; als men hem met olie overgiet, en ontsteekt brandt hij niet. Ookwel; te dom om te branden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100