Hoeveel woorden kent een mens gemiddeld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De productieve woordenschat van een volwassen Nederlander is ongeveer 10.000 woorden, terwijl de receptieve woordenschat varieert van 45.000 tot 250.000 woorden.

Bronnen:
Vermeer (1986)

Dat zijn er heel veel. Men gaat er van uit dat je met 3000 woorden een beperkte woordenschat hebt en basaal kunt communiceren. Een volwassene die de taal goed beheerst heeft een veelvoud van 3000 woorden beschikbaar.

2500 is het gemiddelde geloof ik.

naar: navigatie, zoeken Een woordenschat, lexicon of vocabulaire is de verzameling woorden die een taal of een persoon rijk is. We spreken bijvoorbeeld van de woordenschat van: een persoon in een bepaalde taal, zowel bij de natuurlijke taalontwikkeling in de moedertaal als bij het later leren van een vreemde taal; een taal: alle woorden die de taal heeft; een oeuvre: alle woorden die een schrijver in zijn werk gebruikt. De doorsnee Nederlander beschikt over een actief vocabulaire van 10.000 woorden. Zijn receptieve of passieve woordenschat - de woorden die hij zelf niet gebruikt maar wel begrijpt -, varieert van 45 duizend tot een kwart miljoen. [bron?]

Bronnen:
wikipedia nederlands

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100