wat is abn.ik heb de suiker laten vallen alles zit onder.of alles zit ER onder?

dat kan ik niet uitleggen ik snap het verschil niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is: Alles zit onder!. Maar het is inderdaad spreektaal, waarbij aan de luisteraar wordt overgelaten te beseffen, dat alles onder de suiker zit. Als je zou zeggen: alles zit eronder, dan roep je het beeld op van een massale suikervlakte waaronder zich bv het tafelkleed, de kopjes en de theepot zit moeten bevinden. Het is een uitroep, een manier van zeggen, om aan te duiden, hoe erg we het vinden dat die suiker de boel heeft ""vies"" gemaakt. Maar: een troost: suiker strooien brengt geluk! Een geluk bij een ongeluk dus.

De correcte manier van zeggen is: Ik heb de suiker laten vallen, alles zit eronder. een andere manier van zeggen is, Ik heb de suikerpot laten vallen, alles zit onder de suiker. Eronder verwijst naar iets in dit geval de suiker, onder wijst enkel naar een plek en specificeert niet waaronder. Hoop dat het helpt!

'Alles zit onder' is het en het betekent: alles is geheel bedekt met suiker. In de antwoordenlijst bij de grammatica van het Nederlands op deze link zie je bij nr. 103 de omschrijving hiervan. http://www.let.uu.nl/~nltaal/za/ant1.htm Toegevoegd na 2 minuten: Nóg een link: onder iets zitten helemaal door iets bedekt zijn een hond die onder de vlooien zit

Bronnen:
http://nl.thefreedictionary.com/onder+iets+zitten

Je kunt de suiker niet laten vallen. Het zal de suikerpot of het suikerpak zijn geweest. En als je zoiets hebt laten vallen, dan kan daarna de vloer bedekt zijn met witte korrels. Alles zit er onder. Alles zit onder de suikerkorrels. Het bijwoord 'er' verwijst naar de suikerkorrels.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100