Wanneer graaf je, i.p.v. bv. schrapen?

Op welk punt begin je letterlijk met graven, i.p.v. wat grond weg te schrapen, of hoe je het ook wil noemen. Als ik een spade (wou bijna schop zeggen), kan ik hiermee wat zand "wegschrapen", of echt gaan graven. Is er vastgesteld wanneer dit het een of het ander is?

Toegevoegd na 38 minuten:
Hierbij doel ik specifiek op de diepte. Niet op een manier van graven of een bewegingsrichting.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Via woordenboeken kom je tot de slotsom: Schrapen = Met een scherp voorwerp de oppervlakte v.e. dun laagje ontdoen Graven = een kuil of gat maken in aarde, zand e.d. Oftewel: schrapen = het 'horizontaal' verwijderen van materiaal, een laagje afkrabben. graven = het 'verticaal' verwijderen van materiaal; een gat/kuil maken. Wanneer je de spade schuin zet, ben je dus aan het graven. Wanneer je de spade op een dusdanige manier gebruikt dat je slechts een dun laagje aarde wegschuift, dus gelijkmatig horizontaal, is het schrapen. En specifieke diepteaanduiding zal hier naar mijn mening niet voor zijn. Voor 'zuchten' en 'uitademen' is ook geen verschil in windsnelheid vastgesteld. De meneer op de foto schraapt..

Met schrapen beweeg je de spade naar je toe, met scheppen beweeg je de spade van je af.

Bij schrapen schuif of krab je laagje voor laagje ergens van af. Bij scheppen til je hetgeen je schept ook op, meestal om het te verplaatsen Toegevoegd na 3 minuten: scheppen moet graven zijn

Zodra je je schep omhoog moet doen om het zand af te voeren, graaf je. Hoef je dit nog niet te doen, dan ben je nog aan het schrapen.

Schrapen is als het los zit, als het dus a.h.w. ook met een bezem had gekund ofzo, graven is zodra je de diepte in gaat.

Ik denk niet dat je dit moet zoeken dmv welk punt begin je, maar moet zoeken in de richting: Wat is mijn doel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100