Wat is het verschil tussen een verslag en een rapport?

Op google lopen de verschillende definities door elkaar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een rapport is gebaseerd op basis van cijfers en onderzoeksresultaten. Een verslag is observatie zonder harde cijfers als onderbouwing. Denk b.v. aan je schoolrapport dat geheel uit behaalde cijfers bestaat, terwijl een verslag van b.v. een sportwedstrijd naast doepunten en behaalde snelheden ook zaken als de sfeer van het evenement kan bevatten. Een rapport is feitelijk dus wat objectiever. Maar je hebt gelijk, in de praktijk worden de termen vaak door elkaar gebruikt. Toegevoegd na 53 seconden: "doepunten" moet uiteraard "doelpunten" zijn...

Er is geen verschil tussen een verslag en een rapport, tenzij je het over een schoolrapport hebt, dat is gebaseerd op cijfers adhv toetsen. Rapporteren=verslag uitbrengen Rapport en verslag zijn synoniemen In het ene bedrijf spreekt men van een rapport terwijl een ander bedrijf daarvoor het woord verslag gebruikt.

Een verslag beschrijft wat er gebeurd is, bijvoorbeeld een jaarverslag of een wedstrijdverslag. Een rapport is een kwalitatieve beoordeling na een min of meer grondig onderzoek, bijvoorbeeld een ongevalsrapport.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100