Is het de trauma of het trauma?

ik denk zelf het trauma maar de grammaticacontrole van Word 2007 geeft aan dat het de trauma moet zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het mag allebei. Volgens de Van Dale: trau·ma de, het; v(m) en o -’s, -ta 1 verwonding 2 (psych) hevige geestelijke aandoening die een stoornis veroorzaakt

Bronnen:
http://www.vandale.nl/vandale/zoekService....

Een trauma in de zin; Hij heeft een trauma opgelopen. De trauma in de zin; Door de trauma kwam hij in de problemen. Dus allebei is goed! Toegevoegd na 3 minuten: Sorry, het vergeten. Het trauma van hem is niet te vergelijken met dat van zijn broer.

De correcte spelling is het trauma.

Als je het hebt over een trauma dat je oploopt door iets ergs dat er gebeurt, dan is het het trauma. De trauma is de trauma-afdeling van het ziekenhuis.

 trau·ma de, het:dit volgens van Dale,dus zouden beide goed zijn.

Het is dé traumatische gebeurtenis, traumatisch is dan bijvoeglijk. Zonder bijvoeglijk naamwoord is het 'het' trauma, net zoals het ziekenhuis. Het gaat om bepaald- en onbepaalde lidwoorden. Er is eigenlijk niets van af te leiden. De jongen, het meisje, je moet het maar net weten.

Volgens het groene boekje (de woordenlijst van de Nederlandse taal) is het woord 'trauma' onzijdig, dus een -het- woord. http://inventio.nl/cgi-bin/genus.pl?woord=trauma Het is van oorsprong nl. een Grieks woord en daar is het ook een -het- woord. http://www.woorden.org/woord/trauma

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100