Wat betekent infinitief bij de spelling regels?

Weet jij het antwoord?

/2500

Infinitief is een woord uit het latijn voor het hele werkwoord. Voorbeelden: lopen, hebben, zijn, betekenen, spellen,vragen.

Waarschijnlijk bedoel je grammaticaregels. De infinitief is het hele werkwoord, bijvoorbeeld: lopen, fietsen , schrijven, drinken, dansen etc. Toegevoegd na 4 minuten: Als je het iets scherper wil zeggen; De infinitief is het werkwoord zonder vervoeging, dus zonder persoonsvorm. In de zijn "wij lopen" is lopen dus niet de infinitief, maar wél een vervoeging. De infinitief wordt wel gebruikt in combinatie met bijvoorbeeld "te": Het was te ver om te lopen. Een Nederlands woord voor infinitief is "onbepaalde wijs".

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Infinitief
http://taaladvies.net/taal/advies/popup.php?id=45

De infinitief is de onbepaalde wijs van een werkwoord, ofwel de vorm die niet vervoegd is naar persoon (dat is namelijk de persoonsvorm) of tijd (voltooid of tegenwoordig deelwoord). Voor de infinitief kan je altijd "om te" zeggen: om te lopen, om te fietsen, om te dansen, ... Als je een werkwoord wilt opzoeken in het woordenboek, gebruik je deze vorm. Hij wordt dan ook wel de woordenboekvorm genoemd

Infinitief was in her nederlanss gewoon het hele werkwoord: lopen, slapen, fietsen enzz. Maar in het engels is de I-vorm de hele werkwoord. Dus bij: I walk ... Is "walk" het hele werkwoord. En niet walking ofzo.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100