Wat betekent het Japanse woordje Mitaiyashi ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het was even zoeken, maar het lijkt zoiets te betekenen als "heeft genezing gezien" "Iyashi" betekent genezing. "Mita" is een korte vorm van "Mimashita"; verleden tijd voor "zien" en in het Japans een complete zin die staat voor "[het subject] zag [het object]". Het gebruik van het woordje "mita" is afhankelijk van de context, in dit geval dus "iyashi".

Het was even zoeken, maar het lijkt zoiets te betekenen als "zag genezing" "Iyashi" betekent genezing. "Mita" is een korte vorm van "Mimashita"; verleden tijd voor "zien" en in het Japans een complete zin die staat voor "[het subject] zag [het object]". Het gebruik van het woordje "mita" is afhankelijk van de context, in dit geval dus "iyashi".

Ik heb even mijn Japanse taalgids erbij gepakt en ik ben erachter. 'Mita' is de voltooid of onvoltooid verleden tijd van 'miru', wat 'zien' betekent. 'Mita' kan dus zowel 'ik zag' of 'ik heb gezien' betekenen. Omdat in een Japanse zin vaak geen onderwerp staat, kan het ook 'jij zag', 'jij hebt gezien', 'hij zag' etc. betekenen. 'Iyashi' betekent 'genezing'. 'Mitaiyashi' betekent dus 'Ik heb een genezing gezien', 'Ik zag een genezing', 'Jij hebt een genezing gezien', 'Jij zag een genezing' etc. De reden dat de woorden aan elkaar staan, is omdat men in het Japans geen spaties gebruikt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100