Is dit correct Nederlands?

'Je browser is verouderd, klik hier om je browser te upgraden'.

Is dat 'je' fout en kan het niet anders dan dat 'jouw' moet zijn? Of kan 'je' ook een bezittelijk voornaamwoord zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, 'je' kan heel goed een bezittelijk voornaamwoord zijn. Zowel 'je' als 'jouw' zijn mogelijk. 'Jouw' wordt vooral gebruikt als er nadruk op ligt. - Is dat jouw boterham of die van hem? 'Je' heeft minder nadruk: - Ik heb je huiswerk gisteren nagekeken. En vaak kan het ook allebei: - Mag ik je mobieltje eens zien? - Mag ik jouw mobieltje eens zien? Zie ook de laatste twee regels van het taaladvies bij onderstaande bron.

Bronnen:
http://www.onzetaal.nl/advies/jouw.php

In spreektaal kan ''je'' zowel jij als jou en jouw betekenen.

Je hebt het goed gezien, het is niet correct. Het zou 'jouw' moeten zijn, volgens de Nederlandse grammaticaregels. Het is echter tegenwoordig zo dat 'je' ook vaak wordt toegestaan. Er wordt ook meestal 'je' gezegd als het eigenlijk 'jouw' zou moeten zijn. Het wordt in de normale omgang niet meer zo nauw genomen met de grammatica. Het is echter wel gepast om het in een officieel schrijven zoals een brief of boek wel goed te doen .

Het is wel correct. "je "kan zowel een persoonlijk voornaamwoord zijn als een bezittelijk voornaamwoord. Een paar voorbeelden kun je zien op deze site http://wp.digischool.nl/nederlands/home/taalkundig-ontleden-woordsoorten/persoonlijk-voornaamwoord-12/

Ik denk dat "je" een tussenvorm is tussen het harde "jouw" en het formele "Uw".

ik zou eerder vallen over het feit dat er twee talen door elkaar gehaald worden, in dit geval gebruiken ze 'upgraden' als tegenhanger voor verouderd.... is er geen Nederlands equivalent voor???

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100