waarom zeggen veel mensen "hun" als ze "zij" bedoelen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat "hun" bezittelijk is

Omdat mensen dat van elkaar over nemen, en het is moeilijk om dat uit je spreektaal weg te krijgen, hetzelfde met beter als/beter dan.

Uit onderzoek is ook gebleken, dat als mensen hun zeggen, mensen bedoelen en geen voorwerpen. Dit zal waarschijnlijk onbewust in de hersenen gebeuren...

Je mag het allebei zeggen. Hun en zij heeft dezelfde betekenis. De manier waarop veel mensen het zeggen en gebruiken is spreektaal, daarom heel gewoon om te zeggen. Als je hen of zij gebruikt in een geschreven zin dan is het vaker zij, dan hen. http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/400 Zinnen als Hun hebben dat gedaan worden in Nederland wel veel gebruikt, maar zijn geen standaardtaal. Standaardtaal is Zij hebben dat gedaan. Hun is in de standaardtaal een niet-onderwerpsvorm van het persoonlijk voornaamwoord en wordt gebruikt als indirect object (bijvoorbeeld Ik geef hun een boek). Het persoonlijk voornaamwoord voor de derde persoon meervoud heeft in de standaardtaal de volgende vormen: zij (onderwerpsvorm), hen/hun (niet-onderwerpsvorm), haar (vrouwelijke niet-onderwerpsvorm, archaïsch) en ze (gereduceerde onderwerps- en niet-onderwerpsvorm). Als onderwerp kunnen dus alleen de vormen zij en ze worden gebruikt; in beklemtoonde positie alleen zij. In de praktijk komt in Nederland, in beklemtoonde positie, dikwijls hun voor in plaats van zij. Dit gebruik wordt door velen beschouwd als onverzorgd en plat, en verdient dan ook geen navolging, ook niet in informele spreektaal. Toegevoegd na 59 seconden: oeps... de tweede zin moet zijn hun en zij HEBBEN (geen "heeft") dezelfde betekenis... Toegevoegd na 1 minuut: http://www.onzetaal.nl/advies/hunhen.php Hier staat wanneer je hen of hun gebruikt. Toegevoegd na 2 minuten: inclusief een héleboel zinnen waarin je hen of hun gebruikt ;) (en dus geen zij)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100