Wat is eigenlijk een goede vraag ?

Er is een vraag verwijderd , nagevraagt maar definitief afgewezen ontvangen, begrijp nog niet waarom maar reageren hierop is wel gesloten . daarom hier naar beste weten hier mijn vraag ,

Situatie;

Als ik wil weten wat iemand doet naar aanleiding van een bepaald conflict , vraag ik dan naar de kleur van je favourite jurk ? (spelregels)

Waar het om gaat : Heeft iemand in een conflict de beste psychologie en dus conclusie en is dat juist dan niet helpvol en leerzaam ?

Is de vraag mbt ieders beste levensbelang niet ok dan schrijf ik me uit .

Toegevoegd na 1 uur:
Zie voor voorbeeldje ook nog verder hieronder - reageren op de vraagstelling -

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ben zelf ook al geconfronteerd met deze situatie. Mijn vraag werd verwijderd, maar later teruggeplaatst, omdat de moderators de vraag bij nader inzien toch eigenlijk een gewone vraag vonden, wat het ook was. Als iemand klaagt over een vraag, wordt deze verwijderd. Daarna wordt bekeken of de vraag terecht is verwijderd of niet. Dat is tenminste hoe ik het begrepen heb. Natuurlijk blijft het moeilijk om te bepalen wat een goede vraag is en wat niet. Ook de 'spelregels' geven daar geen uitsluitsel over vind ik persoonlijk. Zelf word ik wel eens moe van al die technische vragen, op sommige dagen de een na de ander. Ook komen er steeds meer 'gezellige' raadseltjes bij. Het blijft me een raadsel waarom sommige vragen verwijderd worden. Ik merk het dagelijks; Ook vragen die ik net nog beantwoord heb en die echt hele gewone vragen waren, zijn opeens verwijderd... Kortom, en laatste woord zal hierover nog wel niet gesproken zijn.

vragen die op een chatvraag lijken (meningsvraag), of waneer er geen echt goed antwoord te geven is, of als je iemand beledigd. persoonlijk vind ik de vragen waar je aleen ja of nee op kunt akntwoorden niet leuk, of als er maar 1 goed antwoord is.

een goede vraag is een mooi open vraag waar liefst meerdere antwoorden op mogelijk zijn. Iets waar je zelf niet zo maar uit komt en dus gewoon hulp voor nodig hebt. Probeer in je vraag over het conflict zo veel mogelijk de mogelijkheid te vermeiden dat mensen zich gekwetst zouden kunnen voelen. Dat kan bijvoorbeeld door namen van groepen te veranderen of door neutrale vraagstelling. Uit de vraag vind je drop ook zo vies zou je heel goed kunnen afleiden dat ik drop vies vind dus zou een betere vraag kunnen zijn: Ik heb gemerkt dat de meningen over drop verschillend zijn. Wat vind jij er van? Soms is het ook een gewoon praktisch probleem zoals mijn vraag over hoe ik het geluid dat uit mijn appeltje klinkt als ik deze aanzet uit kan zetten. Of een ander bedieningsprobleem van een computer.

Een slechte vraag bestaat niet, alleen een slecht antwoord.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100