Sluipen er steeds meer nieuwe (werk)woorden in onze Nederlandse taal ?

Hiermee bedoel ik vooral de nieuwe woorden,welke te vinden zijn in de ICT sfeer,mobiele telefonie en alles,wat daar mee samenhangt. Het bekendste voorbeeld is het woord "downloaden" . Wat ik mij afvraag is het volgende : moeten woorden als deze nou wél of niet op de juiste wijze worden gebruikt ? Hoe vaak lees je niet : Toen hij op die website was geweest,downloaDDE hij dat-en-dat programma..dus met dubbel DD.Komt er dan ook de letter T achter in de volgende zin ? Hij downloadT erg veel sinds hij een computer heeft. Ok als het een erkend Nederlands werkwoord betreft,kan ik daar mee leven,maar bij dit soort woorden niet.
Hetzelfde met het overbekende woordje sms'en.
Ik sms,jij smsT,zij smssen ...wat is de juiste spelling en wat niet en waarom dan wel of niet ? Zo zijn er vast nog veel meer. Om deze vraag in normale lengte te houden,koos ik voor deze 2 voorbeelden.

PS: Het feit,dat de spellingscontrole aangeeft,dat er diverse spelfouten in staan zegt genoeg..nu graag nog een antwoord op deze vraag van U !

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja. Er sluipen steeds meer nieuwe werkwoorden in onze taal. En dat is maar goed ook! Want wat zou het worden in plaats van sms-en? Hij stuurde een electronische bericht getikt in het berichten systeem van zijn mobiele telefoon? Hoewel de basis in een andere taal ligt, wordt het wel gewoon vervoegd zoals andere woorden in het Nederlands. De afgelopen decennia is er een opschoonactie geweest om zoveel mogelijk 'vreemde' woorden de nederlandse vorm te geven. En daar wordt nu aan vast gehouden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100