Wat wordt bedoeld met "niet zonder meer begrijpelijk"?

Bedoelen ze hier mee dat het NIET begrijpelijk is of WEL begrijpelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Uit jouw toelichting bij het antwoord van Rieneke begrijp ik het volgende: 1. Een opsporingsambtenaar heeft een pijp losgetrokken in een kelder. 2. Het Hof vindt dat er dat er geen sprake is van overtreding van bevoegdhedenn 3. Er is meer informatie die wij niet kennen. (tegen deze achtergrond...) 4. Als je die achtergrond wel kent, is het eigenlijk raar dat het Hof vindt dat er geen sprake is van overtreding van bevoegdhede, volgens de schrijver van het stukje. Het is niet zomaar te begrijpen. Je zou dus nog meer informatie nodig hebben om het begrijpelijk te maken. Met andere woorden: de schrijver van het stukje is het niet eens met het Hof, en vindt dat er nadere toelichting moet komen.

Ik versta er onder dat het wel begrijpelijk is.

daar wordt mee bedoeld dat het begrijpelijk zou kunnen zijn, maar dat daarvoor nadere toelichting nodig is. voor het moment is het niet begrijpelijk.

Niet zonder meer begrijpelijk komt bij mij over als niet meteen begrijpelijk. Het staat dus niet meteen vast als een begrip maar er moet dan nog meer onderzocht worden of uitgelegd dat het wel meteen begrijpelijk is.

"Niet zonder meer begrijpelijk" is (voor mij) dat het niet voor iedereen zomaar te begrijpen is. Een enkeling zal het wel direct begrijpen, maar de meeste mensen hebben uitleg of toelichting nodig om het te begrijpen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100