Bestaat er een woord voor de mensen die bij een bedrijf of organisatie hebben gewerkt, voordat jij er kwam werken?

Het gaat dus om de mensen die jij nooit hebt gekend, omdat ze het bedrijf of de organisatie al hebben verlaten, voordat jij er ging werken. Collega's kan je ze niet noemen, oud-collega's of ex-collega's ook niet. Wat wel?

Toegevoegd na 1 week:
Bij het sluiten van de vraag: Dank voor de antwoorden.

Ik heb niet de indruk dat er in het Nederlands echt een woord (letterlijk één woord) bestaat, waarmee je mijn vraag kan beantwoorden. Je zal altijd extra uitleg moeten geven. Als je bijvoorbeeld het woord "ex-medewerker" gebruikt, zal je moeten aangeven dat het gaat om een ex-medewerker van jouw bedrijf.

Jammer. Ik zal daarom geen beste antwoord kiezen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat je nooit met ze hebt samengewerkt, kunnen het nooit collega's zijn. Voormalige werknemers lijkt me een juiste omschrijving.

Voorgangers?

ex collega's lijkt mij juist wel te kunnen, een collega hoef je nl niet direct mee samen te werken en te kennen, een buschauffeur uit italie is een collega van een buschauffer uit nederland, ze kennen elkaar niet maar hebben hetzelfde beroep, ze werken beide met dezelfde intenties voor een bedrijf, het zijn dus collega's, iemand die in een bedrijf heeft gewerkt toen jij er nog niet werkte is in mijn ogen gewoon een ex collega of een oud- collega.

oud werknemer van bedrijf ...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100