wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen een missie en een visie in het algemeen?

Weet jij het antwoord?

/2500

de missie is wat je wil bereiken, de visie is je kijk op de dingen. de visie kan helpen om je doel te bereiken als je het goed aanpakt en je missie haalbaar is. verder hebben ze eigenlijk geen hol met elkaar te maken, het gaat namelijk op de manier 'waarop'.

Met Visie bedoelen we een helder beeld hebben van hoe het te realiseren doel er in de toekomst uit moet zien. Kennis van die Visie is belangrijk voor de totale organisatie zodat iedereen weet welke weg er bewandeld gaat worden. Missie is dan: staan voor de uitvoering en realisering van het doel met de Visie voor ogen.

Bronnen:
http://www.stembert.nl/nw-21696-7-109180/n...

Missie of zending is de opdracht die je jezelf hebt gesteld of van een ander hebt gekregen. Visie zijn de denkbeelden die je hebt, op een bepaald hoger niveau in het bijzonder op de vragen, zin en doel van het leven. De overeenkomsten zijn dat het beide begrippen aanduiden van een zekere filosofische of levensbeschouwelijke waarde.

De één kijkt in de breedte: visie De ander kijkt juist smal (doelgericht): missie In beide gevallen bepaal je een beeld van iets maar met een verschillende "kijkhoek" zegmaar

Heel simpel gesteld: een missie is een doel, iets dat je wilt bereiken. Een visie is de manier waarop je tegen de dingen aankijkt. Een missie ligt in de (nabije) toekomst, een visie kan ook op de toekomst gericht zijn (toekomstvisie) maar kan ook betrekking hebben op het hier en nu, of op het verleden. Je kan dus een visie hebben op een missie. Verder hebben ze niet noodzakelijkerwijs iets met elkaar te maken.

Een missie is dynamisch en een visie is statisch . Erzijn geen overeenkomsten.

Een visie is een verzameling van inzichten in een bepaalde materie, een missie is de (vastberaden en doelgerichte) strategie om het vanuit de visie geformuleerde doel te verwezenlijken. Overeenkomsten tussen de twee zijn er eigenlijk niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100