welke taal hoort zeker bij de "moeilijkste talen om te leren" ?

je kunt niet een taal als "moeilijkste" benoemen maar welke zouden een nominatie kunnen krijgen zegmaar

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het Tabassaran is de moeilijkste taal om te leren. Deze bestaat uit 48 naamvallen. Maar Nederlands behoort ook bij de top 10, moeilijkste talen.

Chinees, zeker ook vanwege de notatie. Dan Russisch.

Ik vond Litouws vrij lastig. Dat kent nog veel archaische constructies. Verder zijn Nederlands en Tsjechisch bekend om hun lastige woordvolgorde. Chinees is juist helemaal geen moeilijke taal, omdat je bijna geen grammatica hoeft te leren.

Chinees

Daar is volgens mij geen objectief antwoord op mogelijk tenzij de peuters er bij de ene moerstaal duidelijk langer over doen om die te leren dan bij een andere (wat ik niet geloof). Wel kan als je met een westerse taal bent opgegroeid een taal waar b.v. toonhoogten andere betekenissen hebben of kliktalen moeilijker zijn om te leren.

Arabisch lijkt me ook erg moeilijk, dat wordt ook altijd heel snel gesproken! En dan hebben we het nog niet eens over het lezen..

Als je niet doof of blind bent denk ik dat gebarentaal en braille ook erg moeilijk zijn om te leren.

In sommige afrikaanse talen praten ze met van die klikkende geluiden. Die kunnen wij niet maken, dus lijkt me erg lastig...

IJslands is de moeilijkste taal om te leren als je op alleen op de grammatica af gaat

FINS ! wat dacht je hiervan ! kirjake te halu jotta kaantaa tahan hyva aamu toukookuu enz.

Japans russisch nederlands

een uitgestorven en niet beschreven taal

volgens het guinisbook of records zijn dit de 4 moeilijkste talen (met uitleg waarom) *Dagestan in de Kaukasus, daar wordt het Tabassaran gesproken, een taal met maar liefst 48 naamvallen * de Noord-Amerikaanse indianentaal Haida, die de meeste voorvoegsels ter wereld heeft: 70; * Amale uit Papoea-Nieuw-Guinea, de taal met de meeste werkwoordsvormen: meer dan 69.000 verbogen en 860 onverbogen vormen; * de taal van de Inuit in Alaska en Groenland, met alleen al 63 verschillende werkwoordsvormen voor de tegenwoordige tijd en meer dan 252 verbuigingen voor zelfstandige naamwoorden.

Bronnen:
http://www.watwiljijweten.nl/vraag1727/Wat...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100