Waar komt de term "Omdat het kan" vandaan? Wie heeft dat verzonnen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De website Geenstijl.nl is er een paar jaar geleden mee begonnen voor zover ik weet. De uitspraak 'Gewoon. Omdat het kan' is via die site populair geworden, in de betekenis van 'Je hoeft geen reden te hebben om domme, gekke, rare dingen te doen / te fotograferen / op internet te slingeren.' Dat doe je gewoon. Omdat het kan. Toegevoegd na 55 seconden: Daarna is het ook de lijfspreuk van PowNed geworden. PowNed is eigenlijk de TV-versie van Geenstijl.nl

Het is modern taalgebruik, dat vooral door weblogs als GeenStijl populair geworden is.

Bronnen:
http://www.geenstijl.nl/fastsearch?query=%...

Als je bedoelt dat dit als antwoord gegeven wordt, gaat dat tegen de regels in van deze site omdat het géén antwoord is. Wie het verzonnen heeft? Iemand heeft ooit iets gelanceerd en het wordt overgenomen. Ken je de uitspraak ooit van Wim Kan, de cabaretier? "Wat Kan kan kan Kan alleen"!

vaak word het gebruikt als er om een antwoord wordt gevraagd of als iemand een antwoord wil/moet geven maar eigenlijk niet weet wat het juiste antwoord is of er geen zin in heeft om zich te verdiepen in de vraag zodat het niet mogelijk is om een ZINNIG antwoord te geven wat onderbouwd kan worden. zoals in de vraag.... http://www.goeievraag.nl/vraag/gaat-man-spermabank.151630

Doet me denken aan de dialoog: 'Waarom beklim je die berg?' 'Omdat die berg er is.' Zelfs uit de mond van Rambo, gaf dat te denken. Het is een zelfde soort spanning als in de beroemde zin: 'Dromen zijn bedrog, maar als ik wakker wordt naast jou, dan droom ik nog.' Ongerijmd is dat. Maar helaas, als je diepzinnigheden maar vaak genoeg herhaalt dan wordt elke wijsheid stompzinnig.

Het is geen term of uitdrukking maar gewoon Nederlands. Het is vlot taalgebruik en heeft ook niets te maken met Geenstijl of wat voor programma dan ook. Gebruikte men 30 jaren geleden ook.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100