Is er een lijst met Nederlandse woorden en de herkomst/betekenis hiervan zoals waarom heet een stoel een stoel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die is er wel, dat noemen we een etymologisch woordenboek, ofwel een woordenboek dat de oorsprong van woorden zoekt. Van lang niet alle woorden echter is de oorsprong te achterhalen - en dan nog is het vaak maar weer genoemd naar een andere naam die ooit voor dat ding gegeven is. Soms heten dingen gewoon zoals ze heten omdat we dat ooit zo afgesproken hebben ; dikke kans bijvoorbeeld dat je 'stoel' niet eens gaat vinden. Online is er echter maar summier wat te vinden ; het officiële etymologische woordenboek (digitaal en op papier) wordt op de een of andere manier tamelijk goed beschermd tegen volledige publicatie op Internet.

Bronnen:
http://www.etymologie.nl/

Via onderstaande link wordt je vaak veel wijzer.....

Daar heb je een etymologisch woordenboek voor nodig. je kunt ook googlen op ethymologie + stoel. Of een middagje de bieb induiken

woorden zijn veranderd door het gebruik in de loop der tijden. Het Engels heeft ook 'n woord "stool ". Alle landen met intensieve contacten met andere landen , hebben hun naamvallen verloren . Duitsland heeft nog alle naamvallen . Zij hadden alleen maar 'handelscontacten" met Ijsland . Nederlanders zaten vroeger overal . Nederland was het enige land dat handelscontacten had met Japan . Wij hebben de naamvallen verloren door al die contacten met andere landen. Dat ondeugende kleine landje zat overal . New York heette New Amsterdam . Nieuw Zeeland , ... jullie begrijpen het al . De lijst is te lang om op te noemen .De meeste dierennamen in Afrika zijn Hollands . Er zijn nog genoeg idioten in Nederland die het woord "Reebok" uitspreken ald Riebok . Brooklyn is Breukelen , Vancouver komt van Coevorden . Ik kan nog wel 'n halfuurtje doorgaan zo .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100