wat betekend: el patron

Toegevoegd na 22 minuten:
nee ik ga me naam niet veranderen -,-'
ik zag een mixtape en die hete zo

Weet jij het antwoord?

/2500

het patroon... volgens mij is het spaans... Toegevoegd na 6 minuten: padrone is baas... spaans en italiaans schelen niet veel ...

Dat betekent de baas. Ga je nu je naam veranderen?

Volgens mij is het: de baas

El patron = het patroon. (de baas = el jefe). Toegevoegd na 16 minuten: Waarschijnlijk betekent het ook 'beschermheilige', net zoals in het Engels 'patron saint'.

Het patroon. De baas in het Spaans is 'el jefe'!

Kan ook mexicaans zijn, de betekenis is 'boven baas'

beschermheilige begunstiger, beschermer, beschermheer, verdediger, voorstander toeziener, baas, chef, patron kapitein dessin model, sjabloon, voorbeeld, vorm ' Gevonden op http://www.woorden-boek.nl/woord/patroon >

Bronnen:
www.woordenboek.nl

Op school werd mij altijd geleerd dat 'el patrón' de baas betekent. Dat staat ook als eerste achter 'patrón' in mijn woordenboek. Ook staat erachter pensionhouder, beschermheer etc. Jefe is een ander woord voor baas.

Het patroon ik heb het opgezocht op het internet.

de Baas

Het Patroon. Dit weet ik zeker. Echt waar. Dit is het goede antwoord. En sorry, het is niet de baas of weet ik veel wat. Kijk maar zelf eens op: http://translate.google.nl/#auto|nl|el%20patron . Dan kun je zelf andere dingen vertalen ;)

Bronnen:
http://translate.google.nl/#auto|nl|el%20patron

als ik zo naar dit liedje luister en kijk, dan moet het volgens mij iets van baas zijn, er staat me ook iets bij van Fidel Castro, dat die ook el patron werd genoemd, maar ik kan het fout hebben hoor. Toegevoegd na 4 minuten: Kan ook pablo escobar zijn geweest, ik weet het, heel anders soort persoon.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=dQZ1YzBAYWY

Het ligt denk ik aan de context waarin het gebruikt word, het patroon en baas. Zal alle twee goed kunnen zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100