hoe spreek je de naam Maes uit

Weet jij het antwoord?

/2500

Als Mees. Toegevoegd op 23-05-2009 14:53:07 Je hebt hier in de buurt de Maetis groep en die spreek je toch echt uit met meetis.

Als Maas.

Deze naam spreek je als Maas uit... Toegevoegd op 23-05-2009 13:55:40 En dit weet ik overigens zeker omdat dit ook de naam was van mijn ex-werkgever...

Maas. Het is waarschijnlijk en buitenlandse naam. Soms ook wel al Mes uitgesproken.

Maas. Op de Waalse radio zijn er nu ook reclamespotjes te horen waarin ze zeggen dat je het op de Nederlandse manier moet uitspreken. (Ik heb het hier over het biermerk Maes).

maas maar idd het is verwarrend, is de naam namelijk meas dan is het weer mees. ik vind mees persoonlijk een hele mooie naam, maar dat ter zijde.

je denkt natuurlijk dat het mees is maar dat is het niet het is : maas ; wand de A staat voor de E en dat maakt maas

Mees. Of maas. Of maaess. XD

Als Maas. bij een dubbele klinker zoals AE, EA of OI wordt de tweede klinker gebruikt om aan te geven dat de eerste verlengd wordt. Dat gaat echter niet op voor woorden met een latijnse oorsprong, waar bijvoorbeeld de klinkercombinatie ae als ai moet worden uitgesproken. Ook zijn sommige klinkercombos veranderd tot een andere klank, waarbij de verlengende functie verloren is gegaan. Dat is geloof ik meestal het geval. Deze manier van klinker-verlenging is in onbruik geraakt en eigenlijk alleen nog terug te vinden in namen (zoals Maes, Oirschot of Oirsbeek)

Gewoon als Maas.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100