Wat is het meervoud van spookslot?

Hier hadden we het bij Nederlands over. De docent heeft gekeken in de dikke van Dale, maar daar staat het ook niet in, heeft iemand een oplossing (met uitleg)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In het "Van Dale groot woordenboek van hedendaags Nederlands" staat dat het meervoud van slot in de betekenis van 'versterkt kasteel' sloten is. Een spookslot is een versterkt kasteel waar het spookt. Het meervoud van spookslot is daarom spooksloten.

Spooksloten

Spookslot = spookkasteel - spookkastelen

een slot, twee sloten. Spookslot / spooksloten. Toegevoegd na 14 uur: Vanwege de communicatie in reacties: Een spookslot is een specificatie van het type slot. Dus is het meervoud van spookslot, gelijk aan het meervoud van slot. Dat staat uiteraard gewoon in het woordenboek (Zie link bij oorspronkelijke antwoord) en is spooksloten.

Slot-sloten Spokslot-spookslotten In de context van spookslot wordt een heel ander soort slot bedoeld.

Ik zou zeggen: spookslots, dat kwam als eerste bij me op. Maar nu ik het opschrijf, ziet het er toch raar uit, maar het klopt wel.

1 olievat-2 olievaten 1 handvat-2 handvatten 1 fietsslot-2 fietssloten 1 spookslot-2 spookslotten

Slot in de betekenis van versterkt kasteel. Heet zo omdat het gesloten is. Meervoud is sloten voor alle 20 betekenissen van het woord slot in mijn DvD.l

spooksloten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100