Hoe zijn mythen en legenden over draken ontstaan?

Zijn mythen en legenden over draken ontstaan door dat mensen en dinosauriërs vroeger samen hebben geleefd?

In de bijbel Job 40 wordt een beest beschreven dat een dinosaurier zou kunnen zijn:

Zie nu Behemoth, welken Ik gemaakt heb nevens u; hij eet hooi, gelijk een rund. Zie toch, zijn kracht is in zijn lenden, en zijn macht in den navel zijns buiks. Als het hem lust, zijn staart is als een ceder.

Zijn staart is als een ceder, een ceder is een boom. Welk beest heeft een staart als een boom.

http://www.statenvertaling.net/bijbel/job/40.html

Weet jij het antwoord?

/2500

De draken zijn pas ontstaan toen men verder ging reizen dan de directe omgeving. Zeevaarders kwamen terug met verhalen, wat ze gezien hadden waren varanen en krokodillen in den vreemde. Deze dieren werden hier in het westen gebruikt, in verhalen, om de bevolking bang te maken. de bijbel is hier ook herschreven met veel fantasie uit die tijd. lees de bijbel maar eens uit diverse eeuwen, je zal zien dat jou beest er steeds anders uit ziet. Dit ie ook het geval met de heiligen beelden en schilderijen. In de ene eeuw heeft Jezus langer haar en baard dan in de andere eeuw.

varanen, hagedissen en krokodillen zijn geen draken, het zijn dinosaurussen. ook de schildpad valt daaronder deze 4 bestonden al toen er nog dinosaurussen zoals wij ze voorstellen rond liepen, ook waren er veel varianten op deze ''hedendaagse'' dinosaurussen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100