Was Noach de eerste mens die een regenboog heeft gezien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De bijbel maakt voor het eerst gewag van een regenboog in het verslag over het verbond dat God met Noach en zijn nageslacht sloot nadat de overlevenden van de Vloed uit de ark waren gekomen (lees in Genesis 9:8-17). Sommige commentators hebben beweerd dat er al eerder regenbogen te zien zijn geweest en dat God bij deze gelegenheid de regenboog in die zin ’in de wolk plaatste’ dat hij een speciale betekenis of belangrijkheid toekende aan een reeds bestaand natuurverschijnsel. Velen van hen die deze mening zijn toegedaan, geloven dat de Vloed slechts een plaatselijke gebeurtenis is geweest of geen wezenlijke verandering in de atmosfeer heeft teweeggebracht. Niettemin is dit de eerste keer dat er van een regenboog gewag gemaakt wordt, en zou er al eerder een regenboog te zien zijn geweest, dan zou het feit dat God dit verschijnsel tot een opvallend teken van zijn verbond maakte, geen werkelijke kracht hebben gehad. Een regenboog zou dan iets heel gewoons zijn geweest en geen opmerkelijk teken van een verandering, van iets nieuws.

Nee, de mensen voor hem. Als je er in gelooft dan Adam en Eva al.

Volgens het verhaal wat in de bijbel in het eerste boek Genesis staat in elk geval wel. Maar de bijbel is geen letterlijke beschrijving van wat er in de geschiedenis gebeurd is. Wie in werkelijkheid de eerste zal zijn geweest kan met geen mogelijkheid achterhaald worden!

nee die was er al God heeft daar gewoon van gezegd dat de wereld nooit meer door een zondvloed vergaat

ja , door de regenbond sloot God een verbond dat hij nooit meer de aarde zou overspoelen met zoveel water...

Ja, volgens de bijbel wel. Er staat niet letterlijk in dat het de eerste keer was. Maar God legde wel uit waarom de regenboog er was, dus het lijkt aannemelijk dat hij als eerste de regenboog zag. Of een van z'n zonen of schoondochters of z'n vrouw natuurlijk :P.

de vraag is natuurlijk ook vanaf wanneer is een aap achtige een mens? de vorm die jij als eerst als mens ziet was de eerste. als je de bijbel niet als bron ziet

Nee volgens mij niet. Ik denk dat die regenboog er al was en dat die er ook al mensen zijn voor Noach die de regenboog hebben gezien zoals Adam, Eva, Kaïn, Abel. Alleen bij Noach was het bijzonder dat de regenboog kwam omdat God daarbij een belofte deed. Daarom staat het pas daar in de bijbel. Zo is het tenminste hoe ik het zie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100