Van waar komt de housecultuur?

Weet jij het antwoord?

/2500

De oorsprong ligt naar mijn weten in Chicago u.s.a.

House wordt gebruikt als verzamelnaam voor velerlei dance muziek en is tegelijk de specifieke naam voor een stroming die zijn oorsprong vond in Detroit USA in de jaren 80. Al snel ontstonden er allerlei varianten zoals acid, club en techno. Muzikaal gezien stoelt house op het gebruik van samples en drumcomputer. Een voorbeeld van early sampling is My life in the bush of ghosts van brian eno. Early gebruik van drumcomputers vind jij bij onze Duitse vrienden van kraftwerk. (radioaktivität) Toegevoegd na 4 minuten: kraftwerk: http://www.youtube.com/watch?v=VXa9tXcMhXQ eno: http://www.youtube.com/watch?v=LadTYdtdpbA Als ik één belangrijk instrument mag noemen dat de house mogelijk heeft gemaakt is het de Roland 303 drumcomputer. Geflopt als electronische bas maar kenmerkend voor veel "house" nummers. Toegevoegd na 7 minuten: Zelf aan de slag met oldskool house? check de hobnox audiotool. Een 303 en ander speelgoed gebouwd in flash: http://www.audiotool.com/app/ aciiiiiid!

De cultuur komt uit Chicago, maar de muziek is feitelijk begonnen in de Indiase muziek (Mumbai). Daar was al ver voor de Chicagotijd dit soort muziek te horen.

In de jaren 80 had je in België de New Beat, de voorloper van de Europese House. Ik heb me daar als 16-jarige disco-chick helemaal op uitgeleefd! The good old days...

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/New_Beat

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100