Hoe werden piramiden gebouwd volgens wetenschappers en kenners?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Daar zijn al die wetenschappers en kenners nog niet helemaal uit. National Geografic heeft daar een hele reeks documentaires over gemaakt, met allerlei veronderstellingen, en testen en nagebouwde installaties, maar de verwondering blijft. De meeste geleerden denken dat de stenen naar boven werden gebracht via een heuvel van slijk en zand. Deze heuvel moet dan vele malen groter zijn geweest dan de piramide zèlf. Men vermoedt dat het geen slaven waren die eraan werkten maar betaalde arbeiders. De Franse architect Jean-Pierre Houdin is er van overtuigd geraakt dat hij het mysterie van de bouw van de piramide van Cheops heeft opgelost: dankzij een spiraalvormige helling hebben de bouwers het bovenste deel kunnen afwerken. Houdin heeft zich al acht jaar in het mysterie van de bouw van de piramide vastgebeten en verwerpt de traditionele theorie die stelt dat het 146 meter hoge bouwsel via hellingen aan de buitenkant tot stand kwam. Volgens de architect werden de hoogste galerijen via een interne helling gebouwd. Die moet er volgens hem nog altijd zijn en hij wil die ter plaatse ook zoeken.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=lasCXujNPfs...

Van onder naar boven. Toegevoegd na 30 minuten: Er is vooralsnog geen zekerheid over hoe ze gebouwd werden. Er zijn vele therorieën maar geen bewijzen. Betreffende de piramides in Egypte bestaat de gedachte dat de stenen zijn aangevoerd over de Nijl.

Na het plaatsen van de onderste laag blokken, is het zand opgevuld totaan de hoogte van de eerste laag blokken. Rollend op palen , werd zo de tweede laag aangebracht. Opnieuw werd het zand weer op de hoogte gebracht van de bovenkant van de tweede laag stenen, zo kon men de derde laag plaatsen enz. enz. Toen de top bereikt was, werd alle zand rondom de piramide weg gegraven en de klus was klaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100