wanneer is men begonnen met in god te geloven?

want deze heilige zal toch ooit wel eens verzonnen zijn door een mens.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hindoeïsme is een van oudste godsdiensten. Het is meer dan vijfduizend jaar geleden in India ontstaan. Het is nu de derde grootste godsdienst ter wereld. De eerste sporen van dit geloof zijn rond 3000 v.C. gevonden. Dat wil zeggen dat er 5000 jaar geleden een grote godsdienst is ontstaan. Het Jodendom is de oudste van de drie monotheïstische godsdiensten . Het Christendom en de Islam zijn de andere waarin één God centraal staat. Deze twee stammen van het jodendom af. Maar lang daarvoor al, zou oud als de mensheid bewust werd, zijn goden opgevoerd als verklaring voor onbekende verschijnselen. De Germaanse mythologie beschrijft de verhalen die onder de voorchristelijke Germanen de ronde deden over de oorsprong en de geschiedenis van de goden, de wereld en de mensen. De bekendste warren de god van de donder, (Donar of Thor) en de alvader, god van wijsheid oorlog, dood etc: Wodan, ook bekend als Odin.

Ik denk dat dat al kwam toen de mens een bewustzijn kreeg wat lijkt op het onze en dingen niet kon verklaren; dus eigenlijk dat godsdienst zo oud als de mens is.

zolang als dat de mensheid bestaat hebben ze wel iets gehad waardoor ze dachten dat er goden aanwezig waren. ze hadden toen wellicht geen geschreven schrift, maar als het onweerde dachten ze dat de goden boos waren bijv. en de regendas en dergelijke. dus de mens zoals wij die kennen (homo sapiens) kwamen zo'n 35.000 jaar geleden (ongeveer) op het toneel. de eerste mensen die op hun benen liepen en de handen vrij handen is zo'n miljoen jaar geleden. nog vrij primitief maar denk dat je zo rond de 50.000 jaar terug moet denken.

Ik denk in de tijd dat de eerste THEO geboren werd! Theo loog vaak en zo is de theologie ontstaan. Ik denk dat theo geboren is net na het uitkomen van het scheppingsverhaal! Ik durf niet te zeggen hoeveel tig jaar voor Chr. dit was. Het scheppings verhaal verteld ons dat adam en eva de eerste mens op aard was. Terwijl we afstammen van de primaten die al miljoenen jaren voor ons op aarde waren!

Volgens de overleveringen in de bijbel geloofde de eerste mensen in God. ook al gelooft men niet in het scheppingsverhaal. kan merkt men uit de natuur dat er een God is. Dit zie je aan de verschillende beschavingen ze hebben allemaal hun eigen God ter verering van een hogere macht. Dus kijk ook zelf goed naar de natuur en vergelijk dat met de andere planeten in het voor ons zichtbare heelal dan zie je dat er prachtige theorieën zijn, maar dat wij op de aarde de enige ontwikkelde cultuur hebben met zoveel leven op zo'n unieke plaats in het hele stelsel. Als de hele theorie van de oerknal zou kloppen dan is het zo toevallig dat het allemaal zo mooi heeft gepast.

ik denk al erg lang. en dat baseer ik (losjes) op de constatering, dat veel scheppingsverhalen min of meer hetzelfde zijn. ik schrijf dat niet alleen aan toeval toe, maar ik denk, dat het alleroudste geloof in een schepping door een opperwezen is ontstaan, toen alle mensen van de wereld nog relatief kort bij elkaar woonden in Afrika, of kort daarna. de mens had toen al een bewustzijn en was al in staat om abstract te denken. filosofische bespiegelingen als ´waar komen we vandaan` en ´wie heeft er voor gezorgd dat alles is zoals het is` waren toen dus al mogelijk en kunnen tot een gezamenlijke overtuiging hebben geleid, die vervolgens met regelmatig regionale aanpassingen de hele aardbol overging.

Vanaf het moment dat de mens vragen gingen stellen over zijn bestaan.

Ik denk dat het ergens in jezelf is ingebakken. Alleen de één doet er iets mee en de ander legt het naast zich neer. Of ontkent het. (misschien zelfs als protest vanwege het leed in de wereld) Zou je alle leed wegdenken, dan zouden ze waarschijnlijk wel geloven!) Zelfs stammen in Afrika hebben een vorm van geloven in (hun) god, terwijl niemand ze het scheppingsverhaal of wat dan ook heeft verteld. Zij staan dan ook vele malen dichter bij de natuur. Ik denk dat ze het daaraan afleiden.

Sinds de mens de natuurverschijnselen (zoals bliksem) niet kon verklaren. Dat moest dan wel werk zijn van een hogere macht. Dit is het ontstaan van de inheemse geloven en volgens mij zijn hieruit de meer "ontwikkelde" geloven ontstaan.

Ieder mens heeft een ingeboren GODS kennis, en dat is al vanaf de schepping, en of je er nou wel of niet in geloofd, toch is het zo, je geeft zelf het antwoord al, in je vraag,die geeft de suggestie dat iedereen in een god gelooft, dat is dus zo, ook jijzelf, want je weet best wat goed of kwaad is en dat is niet alleen opvoeding, maar ingeboren.

Bronnen:
de Bijbel

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100