Hoe konden ze vroeger onderhandelen bij een kolonisatie?

Hoe konden de Nederlanders vroeger rond de tijd van de VOC eigenlijk onderhandelen met een kolonie? Eerst gingen ze duidelijkmaken dat zij de baaswaren, maar op een gegeven moment hebben ze toch contact gelegd met de leiders van de kolonie. Alleen, de Nederlanders kennen die taal niet. Evenals zij Nederlands konden. Ook gebarentaal lijkt mij zowat onmogelijk.

Hoe hebben ze dan ooit opdrachten kunnen doorgeven of kunnen zeggen wat zij wilden hebben? Aangezien ze nooit een tolk kunnen hebben, omdat je helemaal in het begin bij de eerste ontmoeting van de verschillende talen helemaal geen overeenkomsten hebt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Kolonisatie was niet het eerste wat plaats vond. Er was al lang contact met de kolonies vanwege handel en of havens. in de zeldzame gevallen dat je mensen ontmoet wiens taal je niet spreekt doe je het net zoals nu in China: Met handen en voeten!

de eerst contacten waren al veel ouder dan dat er kolonies waren. Een leuk verhaal (waar of niet, ik weet het niet) Toen de eerste britten in Australië aankwamen werden ze begroet door de inheemse bevolking die niet erg vriendelijk leek. de officier gaf toen het bevel aan een groep soldaten om hun broek te laten zakken. Zo konden de inheemsen zien dat het ook mannen waren en dat er onderhandeld kon worden. Maar ik denk dat het in het begin met handen en voeten gebeurde en dat er een aantal mensen mee gingen om o.a. de taal en gebruiken te leren kennen.

de eerste handel was ruilhandel met gebrekkige handgebaren maar maar dat liep meestal slecht af voor de plaatselyke bevolking

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100