Waarom werd er na WWII nooit een vredesverdrag gesloten met BRD, Duitsland?

Waarom werd er na WWII nooit een vredesverdrag gesloten met BRD, dus met Duitsland?
Er zijn sommige mensen in Duitsland die zich “Volksdeutsche” noemen. Zij beweren dat BRD daarom überhaupt geen staat is, maar slechts een BV! Klopt dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

De BRD bestond toen nog niet, In mei 1949 werd de Bondsrepubliek Duitsland (BRD) opgericht. Het was een tijdelijke staat, benadrukten de West-Duitse politici, in afwachting van een vereniging. Maar in oktober volgden de communisten in het oosten met een eigen staat: de DDR. De Duitse deling was een feit.

Er is inmiddels een vredsverdrag, dus de vraag klopt niet meer. Maar het klopt wel, dat het tot 1990 heeft geduurd voordat er een vredesverdrag kwam. De reden was, dat de West-Duitse regering geen vredesverdrag wilde ondertekenen namens 'heel Duitsland' ; een houding die teruggreep op het Akkoord van Potsdam uit 1945 (Engelse wiki: The 1945 Potsdam Agreement had specified that a full peace treaty concluding World War II, including the exact delimitation of Germany's postwar boundaries, required to be "accepted by the Government of Germany when a government adequate for the purpose is established." The Federal Republic had always maintained that no such government could be said to have been established until East and West Germany had been united within a free democratic state;) Verder heeft @JoanDArc gelijk dat het woord 'Volksdeutscce' vooral wordt gebruikt/misbruikt door extreem-rechts. Ook was de BRD vanaf 1949 een staat, hoewel je kunt volhouden dat de BRD bezet (door de VS) en dus niet 100% soeverein was. Een BV hefet aandeelhouders, die had de BRD zeker niet :-)

Bronnen:
https://en.wikipedia.org/wiki/Treaty_on_th...
https://en.wikipedia.org/wiki/German_reunification

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100