Waarom werden linkshandigen als de duivel behandeld?

Vroegah, toen mensen nog niet zo heel bewust bezig waren, werden mensen die linkshandig waren behandeld/benoemd tot duivels of volgelingen van de duivel, waarom?

ps.

Ik zelf schrijf links maar ben grotendeels rechts, ben ik nu half duivels? xD*sarcasme*

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Men dacht dat linkshandigheid een afwijking was en het bijgeloof was dat afwijkingen van de duivel kwamen. In de middeleeuwen was linkshandigheid een teken dat iemand een heks was. Links staat voor onhandig, gekreupel, gestuntel. Rechts voor oprecht, goed. Dat was al zo in de bijbel, waar de bokken en de geiten van elkaar worden gescheiden. De bokken, de ongelovigen, naar links, de geiten, de gelovigen, naar rechts. Het woord sinister (onheilspellend) komt van het Latijnse woord voor links. Zelfs nog aan het eind van de 19e eeuw dacht de Italiaanse criminoloog Cesare Lombroso dat een linkerhandvoorkeur vaker voorkwam bij criminelen en krankzinnigen.

Bronnen:
http://www.links-handig.nl/nieuws.htm
www.vaneisden.nl/Ambidextre.doc

Vroeger werd alles, dat afweek van normaal, met vreemde ogen aangekeken. Het werd al snel als duivels gezien, omdat het maar verdacht was.

vroeger dacht men dat je bezeten was als je links was zelfs op scholen werden kinderen die links waren verplicht rechts te schrijven

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100