Wie is de belangrijkste vrouw uit de geschiedenis?

en waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Maria, zij is de gezegende onder de vrouwen.

Mijn moeder, zij heeft gezorgt dat ik op deze aarde uberhaupt ter wereld ben gekomen.

Scarlett Johansson. Kijk maar bij Google Images.

Joan of Arc

Eva de heilige maagd.

Mijn moeder...

Mijn moeder, maar dan moet je niet de fysieke moeder van XiniX hebben, maar moeder in het algemeen, of als fenomeen...

Moeder Theresa, ik heb nog nooit zo'n onbaatzuchtig mens gezien!

Voor mij is Aletta Jacobs de belangrijkste vrouw uit de geschiedenis. Voor mij heeft zij bewezen dat man en vrouw met dezelfde capaciteiten en kansen ook hetzelfde kunnen presteren. Zij heeft ervoor gevochten om dit te bewijzen en ook andere vrouwen goed op weg te helpen, zowel met haar werk als arts als haar werk m.b.t. het feminisme. Aletta Henriëtte Jacobs (1854-1929) - Nederlandse arts en feministe De Nederlandse arts en feministe Aletta Henriëtte Jacobs (1854-1929) werd geboren in Sappemeer. Zij was de eerste vrouw die afstudeerde als arts aan een Nederlandse universiteit. In 1871 kreeg Aletta Jacobs toestemming tot het volgen van de colleges aan de universiteit in Groningen. Dit gebeurde op voorspraak van Thorbecke. In 1879 promoveerde zij, waarna zij zich als huisarts in Amsterdam vestigde. Aletta Jacobs gaf gratis spreekuren en cursussen hygiëne en zuigelingenzorg. Ook wees zij op het belang van geboortebeperking en opende de eerste geboortebeperkingskliniek. De kliniek opereerde illigaal, maar er werden geen stappen ondernomen om de activiteiten te beperken. Met deze activiteiten wilde Jacobs de levensomstandigheden van arbeidersvrouwen verbeteren. In 1892 trouwde Aletta met de links-liberale politicus Carel Gerritsen. Aletta Jacobs hield zich ook bezig met verbeteringen van de arbeidsomstandigheden voor vrouwen en het vrouwenkiesrecht. In 1894 was zij medeoprichtster van de Vereeniging voor Vrouwenkiesrecht. Van 1903 tot 1919 was zij voorzitster van deze vereniging. Ook stond zij aan de wieg van de Wereldbond voor Vrouwenkiesrecht in 1904, waardoor zij zich ontwikkelde tot een internationaal bekend feministe.

Bronnen:
Beroemde vrouwen

Cleopatra - zij was de eerste vrouw uit de geschiedenis die ik mij kan herinneren

ik vind ook aletta jacobs: anders had ik nu nog steeds thuis zitten schoonmaken ;)

De vraag behoort tot de betere gv want weinigen zijn in staat hier snel op te anwtoorden. voor de hand liggen is mevr. Eleanor Roosevelt, Isadora Duncan, Ros Luxemburg , Moeder Theresa en achter elke grote man schuilt een nog grotere vrouw. Dus de belangrijkste is de vrouw die teveel in de schaduw van haar man geleefd heeft.

Volgens een aantal bronnen die ik heb gehoord in tegen stelling tot veel mensen denken is het niet cleopatra. Maar een andere Egyptische farao onder de naam van Hatshepsut. Ze was een van de meest succesvolle leiders van het oude Egyptische rijk. Ze heeft veel militaire successen geboekt veel betekend voor de handel van het land. Kortom ze heeft een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de opbouw van het land. Persoonlijk vind ik koningn Elisabeth 1 van Engeland ook erg voor de prijs in aanmerking komen want zij was de mevrouw die Engeland beter op de kaart heeft weten te brengen en als grootmacht heeft gemaakt. Erg respectabel vooral omdat er niet zoveel vrouwelijke staatshoofden in de geschiedenis zijn geweest helaas. Hopelijk komt daar snel verandering in. Hieronder een link met een top 10 van machtigste vrouwen.

Bronnen:
http://www.socyberty.com/History/Mighty-Wo...

Laura, de vrouw die bezongen wordt door Fransesco Petrarca. Zijn dichtbundel zette de Renaissance o.a. in gang. Als Laura er niet geweest was, had hij misschien niet geschreven... Volgens ooggetuigen tevens een van de mooiste vrouwen ooit...

Aletta Jacobs, zonder twijfel.

Volgens mij is dat Eva, de vrouw van Adam. Zij wordt in de Bijbel genoemd 'de moeder van alle levenden'. Met andere woorden: als zij er niet was geweest was er niemand geboren op aarde.

Ha, die Berry; De moeder van de belangrijkste man uit de geschiedenis.

ALLE vrouwen:)

Moeder natuur? Anders waren wij er niet geweest. (persoonlijk geloof ik zelf niet in, maar misschien is dit wel het antwoord op je vraag).

Volgens de Bijbel Eva. anders waren we hier niet :-) Volgens mij Lady Diana. Een vrouw die voor haar idealen stond. De macht had echt iets te veranderen.

Van de recente Nederlandse geschiedenis vind ik Wilhelmina Drucker de belangrijkste vrouw omdat haar initiatief uiteindelijk heeft geleid tot het stemrecht voor vrouwen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Wilhelmina_Drucker

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100