Waarom deed Amerika mee aan de invasie van Europa tijdens de tweede wereldoorlog?

Waarom deed Amerika mee aan de invasie van Europa tijdens de tweede wereldoorlog? Amerika had de oorlog aan Japan verklaard en had zijn handen vol in de pacific. Maar waarom besloot Amerika zich te focussen op Europa?

Weet jij het antwoord?

/2500

De voornaamste reden is, dat als er geen invasie in Normandië (alsmede de minder bekende invasies in Italië en Toulon) zou zijn geweest, dat Europa dan was bevrijd door de Sovjet-Unie. Het is goed om te bedenken dat nazi-Duitsland is verslagen door de Sovjet-Unie, en dat de West-Europese landen weinig meer dan een bijrol speelden. Dat zie je duidelijk terug aan het aantal gesneuvelde Duitsers en Russen tov het aantal gesneuvelde Engelsen en Amerikanen.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/World_War_II_...

President Roosevelt was, anders dan het Amerikaanse congres, al in de jaren 30 van mening dat de VS zich actief moesten bemoeien met de ontwikkelingen in Europa en Azië. Hij werd daarin tegengehouden door het overheersende 'isolationisme' in het congres. Pas toen Japan Pearl Harbour aanviel verklaarde de VS Japan de oorlog. Merkwaardig genoeg reageerde Hitler daarop door de VS de oorlog te verklaren. Toen werd Roosevelt niet langer gehinderd door een isolationistisch congres en kon hij, ondanks de oorlog in Azië, ook troepen sturen naar Europa om Duitsland te verslaan. De VS focusten zich dus niet alleen op Europa maar hadden daar inderdaad wel belang bij de afloop vanwege de opmars van de Sowjet Unie richting Europa vanaf 1943.

Bronnen:
http://www.historischnieuwsblad.nl/nl/arti...
Mak, G. De eeuw van mijn vader. Atlas...

Japan viel Pearl Harbor aan, een Amerikaanse legerbasis. Doordat Japan bondgenoot was van Duitsland, wat betekende dat ze elkaar steunden, besloot Amerika om zich ook te bemoeien met Europa om zo de oorlog te stoppen, want Amerika lag zelf ook onder druk van Japan en Duitsland.

Omdat Duitse onderzeeërs die voor de kust van Hawaï lagen een Americaans cruiseschip neerhalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100