Hades was de god van de onderwereld. Maar kun je hem dan wel een god noemen?

Ik zit op de middelbare en ik kreeg dit om te lezen. Maar als iemand een god van de onderwereld is dan moet het toch een duivel in plaats van een god heten?

Weet jij het antwoord?

/2500

In dit geval niet Zijn broers zijn Poseidon en Zeus Zeus als oppergod Poseidon als god van de zeeën en wateren en hades als god van de onderwereld

De duivel is in het christendom een gevallen engel. Hades was de broer van Zeus, de oppergod en dus ook een god. Hades was ook niet puur kwaadwillig, zoals een duivel. Hij had zijn goede en slechte kanten, net als vele andere goden in de Griekse mythologie.

Er zijn diverse soorten godsdiensten op de wereld ( geweest). De godsdiensten kun je verdelen in twee soorten: - Het monotheïsme (van het Grieks monos: één en theos: god) is de religieuze leer of filosofie die gelooft in het bestaan van één God. - Het polytheïsme is de leer die in het bestaan van meerdere goden gelooft. Naast de (nu hier gebruikelijke ) christelijke godsdiensten, zijn en waren er meer. Onze monoteistische leer, zegt dat er een god is. Alle andere krachten zijn dus duivels. In de polytheische godsdiensten zijn er meerdere goden. Dan is de god van de onderwereld geen vreemd idee. Er waren ook goden voor donder, water, vruchtbaarheid, wraak, etc. De oude Grieken hadden zo overal hun goden voor, weten we door geschriften. Toegevoegd na 9 minuten: Polytheïsme of veelgodendom is het geloof in meerdere goden. De grootste hedendaagse polytheïstische religies zijn hindoeïsme, de traditionele Chinese godsdiensten en shintoïsme. Voorbeelden van uitgestorven polytheïsmen zijn de Oud-Griekse godsdienst, de Oud-Egyptische godsdienst, de Romeinse religie, de Oudsaksische godsdienst, de Noordse godsdienst, de Keltische godsdienst en Slaven en vroege vormen van de proto-vedische religie, het integrationeel polytheïsme. Toegevoegd na 1 dag: Aan Tuutie. De discussies die je hier nu leest, komen veel voor wanneer iemand een " geloofsvraag" stelt. Je gaf al blijk van kritisch denken. Het is aan jou om de bedoeling van je vraag te bepalen.

Bronnen:
http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Griekse_mythologie
http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Polytheïsme
http://www.beleven.org/verhalen/thema/grie...

In de Griekse mythologie was Hades de Koning/god van de onderwereld, de doden en de dood. Hij was de broer van Oppergod Zeus. In de Bijbel is Hades een ander woord voor het dodenrijk Dit is de dood en de plaats waar de zielen van de doden naar toe ging. De lagere gewesten/ onderwereld. De duivel had het dodenrijk in zijn macht. De duivel was een gevallen engel / cherub die God, de Schepper van hemel en aarde ontrouw werd. Juist om de sleutels van de dood, het dodenrijk en de doden in handen te krijgen stierft de Here Jezus Christus aan het kruis. Hij overwon de duivel, en de goede zielen konden hierdoor naar de hemel. Gevallen engelen worden ook goden genoemd.

Volgens het christelijk geloof. Alleen de Gd - Y-H-W-H - van Abraham Isaak en Jakob kun je God noemen (met een grote G) verder geschreven als Gd of G-d doelende op de Gd van Abraham. ( schrijfwijze zoals de joodse gelovigen ) Dit omdat volgens het christelijk geloof Y-H-W-H er altijd was en geen einde heeft. Alfa en Omega. Alle andere dingen zijn door Hem ontstaan. Engelen worden goden genoemd maar zijn geen Goden. Er zijn ook goden die door mensen zijn bedacht, maar zijn geen Goden. Om een antwoord op je vraag te geven mag je dus terecht hades als god aanduiden want hij is door mensen bedacht en is niet de Gd van Abraham. In de bijbel wordt de duivel de “god van deze wereld ” genoemd. Zie 2 korinthiers 4:4 Engelen worden goden genoemd omdat zij bovenmenselijke krachten hebben maar niet gelijk aan de Gd van Abraham , Door Hem is alles ontstaan, . Satan de duivel word een god genoemd omdat hij bovenmenselijke krachten heeft, maar niet gelijk is aan de Gd van Abraham. Demonen kunnen goden worden genoemd maar zijn niet gelijk aan de Gd van Abraham. Demonen kunnen ook gebruik maken mensen, van beelden van goden die door mensen zijn bedacht en op deze wijze valse tekenen en wonderen verrichten om te misleiden. Mattheus: [24] Want er zullen valse messiassen en valse profeten komen, die indrukwekkende tekenen en wonderen zullen verrichten om ook Gods uitverkorenen zo mogelijk te misleiden. De bijbel zegt dat hierdoor een sluier word gelegd over het hart van de mensen en over de boodschap . 2 korienthiers hoofdstuk 3 vers 15 en hoofdstuk 4 vers 4 . Hades kan god worden genoemd omdat hij door mensen is bedacht en daardoor denkelijk bovenmenselijke krachten bezit. Alles wat bedacht word om te aanbidden kan god worden genoemd maar is niet de Gd van Abraham. Aldus volgens het christelijk geloof.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100