waarom word willem van oranje zo genoemd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hij heet Willem omdat zijn ouders heb zo hebben genoemd. Hij was prins van oranje. Daarom noemen we hem Willem van oranje. Hij word ook wel Willem de zwijger genoemd. Dit komt omdat hij nooit het achterste van zijn tong liet zien.

Omdat hij het prinsdom Orange erfde toen een neef van hem overleed. Daarbij hoorde ook de titel Prins van Orange. Het prinsdom kwam aan zijn naam door het plaatsje Orange wat in het prinsdom ligt. Vandaar Willem van Oranje

Willem van Nassau, zoals hij oorspronkelijk heette, was de oudste zoon van Graaf Willem van Nassau en Juliana van Stolberg. Hij werd op 24 april 1533 geboren op de Dillenburg in Nassau. Toen hij 11 jaar was kreeg hij van een gesneuvelde neef een enorme erfenis. Deze neef behoorde tot de Nederlandse tak van de familie Nassau. De Nederlandse graven van Nassau waren heren van Breda. Zij hadden uitgestrekte landerijen in Brabant en Vlaanderen. De overleden neef was ook nog eens prins geweest van het prinsdom Orange (‘Oranje’) in Frankrijk. Deze titel erfde Willem ook. Daarom was hij voortaan prins Willem van Oranje-Nassau.

Bronnen:
http://www.surfspin.nl/willem.html
https://www.koninklijkhuis.nl/encyclopedie...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100