Is horus uit een maagd geboren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De mythes zijn daar niet heel duidelijk over. Een versie van het verhaal is dat Osiris door zijn broer Seth in stukken was gehakt en verspreid over de wereld. Zijn vrouw (en zus) Isis zocht de stukken weer bij elkaar, maar kon de penis niet vinden. Toch zou zij door magie zich hebben laten bevruchten, mét het zaad van Osiris. Hoe dat in zijn werk zou moeten zijn gegaan (behalve het vage 'door magie') vertelt de mythe bij mijn weten niet. De oorspronkelijke penis van Osiris zou dus in ieder geval niet aan de verwekking van Horus te pas zijn gekomen. Dat wil overigens niet zeggen dat Isis een maagd was. Ze was al vóór het hele in-stukken-gehakt-worden-drama de echtgenoot van Osiris.

Moeder Isis is volgens de overlevering door haar eigen magie zwanger geraakt…...!

Nee hoor horus is niet geboren. Is maar een hand gemaakt afgod. Hoe kan nou een steen geboren zijn. Er zijn 15 verschillende horusen in Egypte

Klopt. Verder nog: Isis maakte een penis van hout en blies die leven in, daarna bevruchtte ze zich daarmee in de vorm van een vogel. Kunnen vogels maagd zijn? En goden? In ieder geval zegt het verhaal er niets over. Egyptenaren waren lang niet zo bezig met maagdelijkheid als wij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100