waarom was Benito Mussolini belangrijk in de tweede wereldoorlog??

Ik moet een presentatie houden over Benito Mussolini en ik moet ook vertelen waarom deze persoon belangrijk is in de geschiedenis.

Weet jij het antwoord?

/2500

Belangrijk ??? Het is maar hoe u het bekijkt want die was toen samen met Hitler de bezetter van Europa en dit enkel en alleen uit eigenbelang en winstbejach. Vandaar dat men hem belangrijk noemt maar dan wel met een negatieve connotatie.

Een man die van school leraar , socialist , extreem marxist de fascisten leider werd in Italië , zo 21, 22 Vd vorige eeuw . Hij schakelde net als hitler later de democratie uit , en pakte de alleen heerschappij . Het volk liep in het begin achter hem aan zeker de vrouwen :) het was een extreem zeg narcistisch ingesteld persoon , wie niet voor hem was ! Was tegen hem . De Oostenrijkse hitler inmiddels in Duitsland actief was een groot bewonderaar Vd Dulce z'n geuze naam . Mussolini was eerst niet zo gecharmeerd van hitler maar toen hitler z'n macht in Duitsland en omringen landen wist te ver sterken koos hij als een haas de kant v hitler , ook Franco behoorde tot z'n niet zo frisse vrienden groep . Mussolini vocht althans zijn soldaten mee met de Duitsers , en de strategische ligging van Italië was voor Duitsland van groot belang zo dat ze zonder vechten zo door naar Afrika konden . Mussolini is in Italië niet zo gehaat ze zien het meer als ja hij deed goede dingen ? Maar had verkeerde vrienden :) niet dat ik dat zo zie maar als ik in Italië ben wordt er vaak aan gerefereerd . De vorige Italiaanse leider (Berlusconi) zegt openlijk dat Mussolini top was !! Terwijl wij zouden zeggen een hulpje van hitler zou toch geen toppertje zijn . Mussolini had in de laatste jaren Vd 2 e wereld oorlog weinig meer te zeggen hitler beval hem wat te doen . Mijn helden zijn het niet .

Italie onder Musoline een der drie AS mogendheden. Maar al te graag koos Musolini voor Hittler. Dief en diefjesmaat zullen we maar zeggen. Ze dreven elkaar tot grote hoogte op en het volk liep achter hun aan. Musoline wist donders goed, dat als hij niet voor H. koos het helemaal gedaan was met Italie. Hittler moest zich geruggesteund voelen door Italie vanwege zijn oorlog in Afrika. Natuurlijk zijn er altijd mensen die vertellen, dat H. en M. iets goeds hebben gedaan. Ja natuurlijk, zo kwam het wel over. Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt. Dat gevaar bestaat thans ook weer in Nederland. Helaas, wordt dat niet gezien. In elk geval mag ik dat soort edelgermanen niet. Van destijds niet en van nu niet. En al helemaal niet als ze van Nederlandse komaf lijken te zijn. Dat Berlosconi zich zo vriendelijk uitlaat over Musoline getuigt van het huichelachtige karakter van B. Hij gokt op de aanhangers van M. die er nog maar zat te vinden zijn en echt niet alleen in het dwergstaatje San Marino, waar je nog zat flessen wijn kunt kopen met etiketten van de gebroeders in het kwaad H&M. Nog even en B wordt aan de wijnlijn toegevoegd. HMB-wijn, in Hoge Mate Beroerd. Hoe kwam u eigenlijk tot uw keuze voor de presentatie. U schrijf:"Ik moet…????

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100