Wat was de nationaliteit van Anne Frank?

Toegevoegd na 54 seconden:
Geboren in Duitsland, maar die nationaliteit werd haar later afgenomen door een Duitse anti-joden wet. Wat was dan uiteindelijk de nationaliteit van Anne Frank? Hoe komt het dat ze in het Nederlands schreef, terwijl ze... Duits was?

Weet jij het antwoord?

/2500

Anne Frank en haar familie hadden hun Duitse nationaliteit verloren vanwege een Duitse wet uit 1941 die alle Joden buiten Duitsland hun staatsburgerschap ontnam. De familie werd op dat moment staatloos. Of de Duitse naziwet die de naar het buitenland gevluchte Duitse Joden hun staatsburgerschap ontnam later ooit is ingetrokken is niet bekend. Anne heeft nooit het Nederlandse staatsburgerschap gekregen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Anne_Frank

anne frank werd in 1929 in duitsland geboren en in 1933 vluchtte de familie frank naar nederland (amsterdam). als 4.jarige kwam anne begin 1934 naar nederland. anne werd in juni 5 jaar en heeft dus heel jong nederlands geleerd en ging uiteraard ook naar school, toen ging je op je 6e naar de 1e klas (nu groep 3). daarom schreef ze zo goed nederlands, hoewel ze dus niet de nederlandse nationaliteit had. uit de bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Anne_Frank Anne Frank en haar familie hadden hun Duitse nationaliteit verloren vanwege een Duitse nazi-wet uit 1941 die alle Joden buiten Duitsland hun staatsburgerschap ontnam. De familie werd op dat moment staatloos. antwoord ) anne was statenloos ) anne kwam in amsterdam wonen toen ze 4 jaar was en leerde van af dat moment nederlands. zij ging van jongs (6 jaar) af aan naar school en leerde vanaf die tijd nederlands lezen en schrijven.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Anne_Frank

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100