OP welke manier kan de geschiedenis van Nederland op een illustratieve manier goed worden weergegeven?

In Het Boek van de speld wordt de geschiedenis van Nederland met een knipoog verteld. Maar zijn er ook mogelijkheden om de geschiedenis van Nederland op een overzichtelijke manier weer te geven in een soort infographic of tijdlijn?

Ik zoek dus vooral illustraties die de geschiedenis van Nederland weergeven. Eventueel aanklikbaar om wat over de gebeurtenis te lezen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de boekenserie "Van nul tot nu" wordt de geschiedenis van Nederland weergegeven in stripvorm. De serie bestaat uit vijf boeken. In de eerste vier wordt de geschiedenis chronologisch weergegeven van de oertijd tot en met de introductie van de Euro. Deel vijf geeft de geschiedenis weer aan de hand van thema's. Ook is er een CD-ROM van de serie! De boeken zijn apart en allemaal samen te koop bij alle boekhandels. Meer informatie via de website van de uitgever Big Balloon Publishers: http://www.bigballoon.nl/shop/search.php?q=van nul tot nu&page=1 en http://www.bigballoon.nl/shop/search.php?q=van nul tot nu&page=2

Bronnen:
http://www.bigballoon.nl/shop/search.php?q...
http://www.bigballoon.nl/shop/search.php?q...

Daar hebben we een fantastisch dingetje voor: de canon van Nederland.

Bronnen:
http://www.entoen.nu/

Niet onmiddellijk een antwoord op je vraag maar wel erg leuk, is het You Tube filmpje onder de link. Het is een overzicht van platen die vroeger werden gebruikt voor het geschiedenisonderwijs op de lagere school. De tekenaar was J.H. Isings. Onder de tweede link vind je er ook veel, nu met omschrijving.

Bronnen:
http://www.jetses.nl/schoolplatengetekendd...
http://youtu.be/I_Tsj62bKm8

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100