Hoeveel procent van de Nederlandse bevolking zou de Gulden weer terug willen als dit mogelijk was?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Veel Nederlanders kunnen maar niet wennen aan de euro. Ruim de helft (53%) wil de gulden terug. Vooral vrouwen hebben heimwee naar de oude munt. Zes op de tien willen de gulden terug. Bij de mannen is dat 45%. Dit blijkt uit de eindejaarenquête 2006 die het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) in samenwerking met RTL heeft gehouden onder 2300 mensen. Mensen onder de 30 jaar en mensen boven de 60 geven minder vaak aan de gulden terug te willen dan mensen in de leeftijdsgroep daartussen. Vijf jaar na de invoering van de euro denkt 30 procent van de Nederlanders nog in guldens wanneer hun wordt gevraagd naar de waarde van hun woning of de prijs van een brood. Dat is evenveel als in 2005, aldus het Nibud. Van de mensen die nog in guldens denken, vindt ruim 90% dat de prijzen zijn gestegen door de invoering van de euro. Bij de mensen al in euro's denken is dat 75%. Het instituut vermoedt dat een harde kern van Nederlanders nooit in euro's gaat denken. In 2002 gaf in een Nibud-onderzoek 20% van de ondervraagden dit al aan. Uit de enquête blijkt verder dat de helft van de Nederlanders zijn financiële situatie in 2006 verslechterd vindt. Vorig jaar waren dat er nog iets meer. In 2006 hebben huishoudens iets minder rood gestaan dan in 2005 en ook het aantal mensen dat rekeningen niet op tijd kan betalen, is teruggelopen. Mensen hebben voor 2007 iets positievere verwachtingen dan zij een jaar geleden hadden voor 2006.

Bronnen:
http://geld.plein.nl/weblog/?id=86393

Ruim de helft (53 procent) wil de gulden terug. Vooral vrouwen hebben heimwee naar de oude munt. Zes op de tien willen de gulden terug. Bij de mannen is dat 45 procent. Dit blijkt uit de eindejaarenquête 2006 die het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) in samenwerking met RTL heeft gehouden onder 2300 mensen.

Nou, als het écht zou moeten gebeuren, dan denk ik maar een paar procent. Omdat het veel teveel gedoe geeft, heel slecht is voor de economie en je weer in elke vakantieland je geld moet gaan wisselen. Heel erg lastig! Ik denk dat mensen wel met nostalgie over de gulden praten, maar in realiteit het toch niet meer terug willen.

Ik kan het niet bij benadering zeggen, maar ik denk wel heel veel mensen. Maar ik denk eerlijk gezegd dat die meer naar de lagere prijzen van toen verlangen dan naar de gulden zelf. En ik ben bang dat we die toch nooit weer zullen krijgen.

Stom als mensen zijn, misschien een hoog percentage. Maar de prijzen gaan dat meteen weer een stuk omhoog (het bloed kruipt...), het bedrijfs krijgt een opdonder en bij de volgende crisis kunnen wij samen met Griekenland gaan uithuilen

Ik denk dat veel mensen de gulden wel weer terug willen, ongeveer 60 % schat ik. Toen de euro net kwam vond ik het ook wel een gedoe, maar ik ben er inmiddels zo aan gewend dat ik het liever nu zo laat. Ik rekende in het begin alles terug naar de gulden, maar dat doe ik ook niet meer, dus ik zal er wel aan gewend zijn. En het is ook wel gemakkelijk in andere landen van Europa dat je daar ook met de euro kunt betalen.

Het exacte percentage is niet van belang. Het is uiterst suggestief om deze vraag te stellen, want het appeleert aan de gevoelens die we hadden op het moment dat de gulden werd afgeschaft en de euro kwam. Die gevoelens waren anti-gevoelens omdat de mensheid in principe behoudend is. De voordelen die hebben we intussen wel kunnen genieten maar die ervaren we niet zo bewust. De nadelen die kan iedereen opnoemen, en dat zal ook altijd wel zo blijven. Maar of de nadelen die iedereen noemt, ook echte nadelen van de euro zijn... dat geloof ik niet. Alles is niet duurder geworden door de euro, het zijn de mensen die niet met de euro om kunnen gaan die alles duurder maakt. Een voorbeeld: vroeger had je een briefje van 25 in je portemonnee, en dat was echt wat. Je had het gevoel dat het 25 gulden was, maar toen we de euro kregen en een briefje van 10 in onze portemonnee kregen, hadden we gevoelsmatig maar een tientje. Terwijl het juist 22 (dus bijna 25) gulden was en dus meer het andere gevoel zou moeten oproepen. Het is alleen maar het gemak waarmee de mensen geld zijn gaan uitgeven, waardoor alles duurder leek te zijn. En dat inmiddels wel alles veel duurder is, is een heel ander verhaal, dat heet inflatie en daar doen we allemaal hard aan mee. De mensen die de gulden weer terug willen, willen helemaal niet de gulden terug. Ze willen alleen maar het prijsniveau van destijds terug.

Ha, die Aurius; Niemand wil de gulden meer serieus terug als ze langer dan tien tellen nadenken. De enige reden dat mensen dat denken te willen is dat de overgang van de gulden naar de euro het enigelaatste grote ijkpunt van de inflatie over de afgelopen jaren is. Het enige wat mensen wel terug zouden willen is het prijspeil uit de gulden tijd. Van de producten welteverstaan, uiteraard niet van hun inkomen....

Ik wil de gulden helemaal niet terug. Ik wou alleen dat ik eindelijk eens het juiste gevoel kreeg bij het uitgeven van de euro. Steeds weer moet ik me realiseren dat 5 euro 11 gulden is om te bepalen of iets duur of goedkoop is en dáár baal ik zo van. Vaak vergeet ik het rekensommetje te maken en heb ik al weer wat gekocht wat achteraf helemaal niet zo goedkoop was als mijn gevoel me had wijsgemaakt. Is er geen manier om het juiste gevoel bij de euro te pakken te krijgen?

ik heb geen idee hoeveel procent het is... ik denk wel als de gulden weer terug komt...dat we dan alles wéér duur vinden. nu zie je iets in de winkel voor 10 euro,nah..is niet duur denk je dan. maar is de gulden er weer dan kost het 22 gulden...tja...dat klinkt weer ff anders hé...

17,3994665890946646890600766145 %

Bronnen:
een wilde gok

42 %

Het is een dubbeltje op zijn kant en een kwartje kan raar rollen... Ik hoop dat bij jou het kwartje snel valt, de euro is ons betaalmiddel en niet de gulden... De gulden terug is onzin, dat is vasthouden op plaatsen waar loslaten gewenst is... 2% wil de gulden terug... dat zijn de non-realisten onder ons...

liever vandaag nog dan morgen :) met de gulden wist je tenminste wat je uitgaf,

100%.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100