Hoe kan het dat mensen wisten in welke tijd Columbus ontdekte dat de wereld rond is?

Hoe kan het dat mensen wisten in welke tijd Columbus ontdekte dat de wereld rond is? Terwijl er toen pas werd ontdekt dat de wereld rond is. Hoe wisten ze dan dat een jaar 365 dagen had? Help me!!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Men hoefde niet te weten dat de wereld rond was; men kon eenvoudig zien aan de stand van de zon dat die eenmaal per jaar de kortste schaduw gaf rond het middaguur en dat dat dus het midden van het jaar was. Overigens wisten de oude Grieken al veel eerder dat de Aarde rond was, maar dat was men in de Middeleeuwen weer vergeten omdat men toen veel meer op de bijbel gericht was.

De jaartelling zoals wij die nu kennen is al duizende jaren oud. Er werden toen dus al data van ontdekkingsreizen genoteerd o.a. in reisverslagen van zeelieden.

Al veel eerder wisten mensen dit. In het boek job in de bijbel wat duizenden jaren geleden is geschreven dat de wereld als een bol in de ruimte hangt. EN al lang voor columbus voeren oa de noormannen ( leif erikson)maar ook de feniciers naar Zuid amerika. Het was een poging van de rk kerk om de mensen in het gareel te houden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100