Wie was die man?

Op school hoorde ik een keer over ene man die in concentratiekampen werkte in de tweede wereldoorlog, die geobsedeerd was door tweelingen. Hij deed allemaal hele erge experimenten enzo. Ik wil nu een verslag over maken, maar ik weet helemaal niet hoe hij heet, weet iemand dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat was Josef Mengele

Josef Mengele http://nl.wikipedia.org/wiki/Josef_Mengele

Dat was Josef Mengele. Hij deed experimenten op tweelingen en lilliputters en mensen met andere afwijkingen. Deze mensen gebruikte hij voor onderzoeken naar erfelijkheid. Zijn hoofdkwartier zat in Birkenau, waar hij stafdokter was. Er zijn nog overlevende van deze onderzoeken op tweelingen, een aantal verklaarde dat Mengele altijd interesse in hen had, ze naar kleine details vroeg, en eigenlijk heel vriendelijk met hen omging. Maar daar tegenover stond wel dat hij ook zelf zijn tweelingen, door middel van injecties chloroform in het hart, om het leven bracht. Waarna hij deze lijken kon ontleden.

Bronnen:
http://members.chello.nl/p.vanaert/geschie...

Josef mengele, bij de film 'Unborn' komt dr ook een stukje langs waar ze expirimenten op tweelingen deden, maar dat is erg kort (ong. 30 sec. )

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100