Waarom draagt zwarte piet een veer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Eén veer wil zeggen, dat het een gewone Piet is. Met drie veren ben je Hoofdpiet.

Meer Sinterklaastradities lijken af te stammen van Germaanse tradities. Tijdens het Germaanse zonnewendefeest vroegen jonge meisjes aan Wodan een afbeelding van hun nog onbekende toekomstige geliefde[bron?]; tegenwoordig zijn dat de speculaaspoppen ('vrijers'). Het gooien van cadeaus in schoorstenen zou afstammen van Germaanse offerplaatsen (vuurplaatsen). En ook Zwarte Piet stamt hiervan af [bron?]: Odin werd bijgestaan door de raven Huginn en Muninn. Vandaar ook de veer die Zwarte Piet nog altijd op zijn pet draagt.

Bronnen:
wikipedia

Het rijden over de daken stamt waarschijnlijk af de verhalen over de Noorse oppergod 'Odin' (Wodan). Odin werd bijgestaan door twee raven (m.a.w. zijn helpers) die voor hem aan de schoorstenen luisterden om te horen of mensen goed of slecht waren, waarschijnlijk dat Zwarte Piet daarom een veer draagt.

Dan zie je het verschil tussen Sinterklaas en Zwarte Piet beter, want Sinterklaas heeft geen veer.

Wanneer de zwarte piet alle pietentesten goed heeft doorstaan ontvangt hij als beloning een veer op zijn pet. Vandaar dat zwarte piet dus een veer draagt.

Vroeger droegenveel gekleurde mensen(indianen) een veer.Waarschijnlijk is dit nog een overblijfsel uit die tijd.

"Tjsa, zo'n veer moet je wel verdienen. Alleen de hele slimme pieten hebben zo'n veer."

Om de namen van de kinderen op de pakjes te schrijven.

Omdat zwarte pieten zoals wij die kennen in de SInterklaas-folklore een zestiende-eeuws Italiaans kostuum dragen (dat in de loop van de tijd wel een klein beetje veranderd is) waarvan de gestreepte pofbroek en de fladderige hoed met veer deel uitmaken. Het is niet meer exact hetzelfde kostuum, omdat vierhonderd jaar folklore er natuurlijk wel kleine wijzigingen in heeft aangebracht, maar het is nog altijd alszodanig herkenbaar. Ook in het kostuum van de Zwiterse Garde vinden we nog veel elementen uit die dracht terug. Toegevoegd na 4 minuten: (In die tijd heeft het Sinterklaasfeest, dat inderdaad bol staat van de oudgermaanse elementen, ongeveer zijn huidige (met katholieke elementen) vorm gekregen. Ook Sints' kleding stamt uit die tijd, maar is in de dagelijkse dracht wat minder aan verandering onderhevig geweest.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Sinterklaas
http://www.gelderseroos.nl/kostuums/gouden...

Sorry lampje Maar zwarte piet bestaat niet Durf niemand dit je hier te vertelen

Misshien is dat een rank piet ???

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100