Wat is er in 1956-1958 in Budapest gebeurd?

Bij ons bezoek aan een begraafplaats in Budapest hebben wij vele grafstenen teruggevonden, vermoedelijk van soldaten. Wat is er in die periode exact gebeurd of zijn dit slachtoffers van de opstand?

Weet jij het antwoord?

/2500

De Hongaarse opstand had plaats in 1956. http://nl.wikipedia.org/wiki/Hongaarse_Opstand Toegevoegd na 32 seconden: " De opstand kostte duizenden het leven en meer dan 150.000 Hongaren sloegen op de vlucht. Premier Nagy vluchtte naar de Joegoslavische ambassade. Toen hij deze wilde verlaten werd hij echter gevangengenomen. Na een proces werd hij in juni 1958 geëxecuteerd. Kardinaal József Mindszenty vluchtte naar de Amerikaanse ambassade. Hij zou daar vijftien jaar verblijven. In Hongarije zelf werden ruim dertienduizend mensen gevangengezet. Daarvan zijn er naar schatting 350 geëxecuteerd."

In 1956 viel het Sowjetleger Hongarije binnen om een opkomende democratisering de kop in te drukken. Daar zijn doden bij gevallen, ook veel Hongaren zijn naar het toen "vrije" westen gevlucht. Toegevoegd na 50 seconden: Sowjet = Sovjet :-S

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100